РАДИОНИЦЕ КРЕАТИВНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ПАРАЋИНУ: Испред Завичајног музеја одржана прва од четири радионице новог пројекта

З. Рашић

02. 06. 2021. у 20:41

ДАНАС је у дворишту Завичајног музеја у Параћину одржана прва од четири радионице у оквиру експерименталног пројекта „Лабораторија креативног предузетништва“ чији су носиоци Музеј и Институт за креативно предузетништво.

РАДИОНИЦЕ КРЕАТИВНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ПАРАЋИНУ: Испред Завичајног музеја одржана прва од четири радионице новог пројекта

Фото: З.Р.

У питању је експериментални пројекат у оквиру кога четрдесет полазника - највише младих предузетника из Поморавља, проширује своја знања најпре кроз предавања, а затим учешћем у некој од радионица, по избору.

Фото: З.Р.

 

Пројекат траје до 7. јуна, а након предавања највише на тему културног наслеђа, прво је организована радионица аранжирања цвећа, где су полазнице правила букете од цвећа вођене упутствима руководитељке радионице Иване Самарџић. На следећој радионици, која се одржава сутра, учесници ће се упознатии са тајнама израде и (ре)дизајна употребних предмета од вуне и текстила, у петак је на реду радионица декупажа, а последња је 7. јуна и ту ће се полазници упознати са осликавањем и дизајнирањем стакла.

Како тврде организатори, “Лабораторија креативног предузетништва” има за циљ оснаживање младих, предузетника и хобиста, да развију иновативне производе и услуге инспирисане културним наслеђем Поморавља.

Фото: З.Р.

 

- Ово је била прилика за размену искустава са познатим креативцима из различитих области, рецимо модном дизајнерком Аном Љубинковић, оснивачима студија за порцелан “Римејк” Антеом Аризановић и дизајн-студија “Коко Даш“ Мином Миладиновић и другим… Две радионице воде Параћинке, Татјана Тубица и Татјана Шабан - рекла је в.д. директора Завичајног музеја Тијана Пешић.

До 7. јуна учесници ће тако стицати бесплатна знања и врло корисна искуства која могу да им послуже за развој њихових сопствених производа, услуга и пројеката.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)