ЗА КУЛТУРНУ ПЕРСПЕКТИВУ 13.5 МИЛИОНА: Суботичке културне институције добиле значајна средства

Ј.Лемајић

28. 05. 2021. у 17:52

НА ОСНОВУ конкурса „Градови у фокусу", Град Суботица је добила је 13,5 милиона за четири установе културе и симфонијски оркестар.

ЗА КУЛТУРНУ ПЕРСПЕКТИВУ 13.5 МИЛИОНА: Суботичке културне институције добиле значајна средства

Фото ЕПА

Суботичани су конкурисали  пројектом "Културне перспективе Суботице" и то за набавку инструмената за Суботички симфонијски оркестар, затим монтажу климатизације у биоскопу "Еуросинема", помоћ у раду Савремене галерије, као и за побољшање услова за рад позоришта "Деже Костолањи" и биоскопа "Лифка".

- Комисија сматра да ће подршком овог пројекта значајно допринети, између осталог развоју публике и децентрализацији културе стварајући услове за јачање капацитета локалној самоуправи која је показала велику спремност и ангажовање у том смислу. Овим средствима ће успети да наставе процес унапређења својих капацитета који представљају важне носиоце културног живота у том делу Србије – наводи се у образложењу одлуке.

За ове потребе из републичког буџета биће издвојено  четири милиона за набавку инструмената, три  милиона за климатизацију, колико и за помоћ у раду Савремен галерије  и 3,5 милиона динара за унапређења рада позозоришта "Деже Костолањи" и биоскопа "Лифка".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)