НЕДИМОВИЋ У ЗРЕЊАНИНУ: 100 хиљада евра за Михајлово

Богољуб Грујић

28. 05. 2021. у 16:55

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, заједно са Покрајинским секретаром за пољопривреду водопривреду и шумарство Чедомиром Божићем, у посети домаћинству Тот Ернеа у селу Михајлово код Зрењанина, истакао је да је ово село за 2020. годину од државе добило близу 100 хиљада евра субвенција, што је за место са око 700 душа, сасвим пристојна цифра.

НЕДИМОВИЋ У ЗРЕЊАНИНУ: 100 хиљада евра за Михајлово

Фото: Град Зрењанин

 - Исплатили смо, буквално, све субвенције, осим једне која је спорна, због погрешног уписа у трезору, али и то ћемо исправити већ у понедељак - истакао је министар и додао да је, у разговору с мештанима, сазнао да има имовинско-правних проблема, који су у вези са реституцијом, који ће такође бити решени.

Фото: Град Зрењанин


Покрајински секретар Чедомир Божић, истакао је значај конкурса,  који је ове године био 100 милиона динара, а требао би да буде и значајно већи, уз добру сарадњу са локалном самоуправом у Зрењанину и заједнички обилазак атара села Михајлово, са представницима ЈВП "Воде Војводине" и сагледавање могућности за уређење каналске мреже. 

Домаћин министру Недимовићу, Ерне Тот, је један од  бројних пољопривредника из Михајлова, који развија мешовиту, ратарску, повртарску и сточарску, производњу на површини од 250 хектара, у чему му помажу двојица синова. 

СЕЈАЛИЦА И ПРСКАЛИЦА 6 МИЛИОНА

 - Добили смо подстицаје у износу од 70 одсто, за млађе од 40 година, где је конкурисао син, уз 50 посто републичких субвенција и набавили аутоматску сејалицу и прскалицу, а без квалитетне механизације нема ни квалитетне производње, ни добрих резултата - каже Ерне Тот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)