ЖУРКЕ И МУЗИКА У ПАРАЛИЈИ: Палма у Грчку води 500 здравствених радника

З.Глигоријевић

28. 05. 2021. у 12:08

ДЕЛЕГАЦИЈА од преко 600 људи, међу којима је 500 здравствених радника из 25 здравствених установа из Србије, у организацији Скупштине града Јагодина боравиће у Паралији од 3. до 7. јуна. Све трошкове сносиће донатори, а ни ово путовање неће проћи без журки и музике, поручио је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма на данашњој конференцији за новинаре.

ЖУРКЕ И  МУЗИКА У ПАРАЛИЈИ: Палма у Грчку води 500 здравствених радника

Фото: З. Г.

- Ово је још један вид захвалности нашим здравственим радницима који су од почетка пандемије корона вирусом спасили много живота у Србији и захваљујући којима данас имамо мали број људи на одељењима, мали број инфицираних и све мање преминулих. Желим да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу захваљујући чијем ауторитету је Србија, од када су вакцине биле доступне, располагала са четири врсте вакцина за своје грађане. Чак смо вакцине давали и грађанима других држава – оценио је Марковић.

Он је додао да без музике нигде неће да иду, а биће и журки, јер су „музика, посао, здравље и породица смисао живота, а са онима који то не воле и за које је то кич, нешто није у реду”, поручио је Марковић.

Марковић је још рекао да је у организацији Скупштине града Јагодине, у последњих 16 година у разне земље путовало преко 45.000 људи. Због епидемиолошких мера, ни ове године ђаке неће водити на море, као што су то чинили претходних 15 година.

 

ДЕЛЕГАЦИЈА

На списку путника за Паралију су здравствени радници из Клиничког центра Србије из Београда, Клиничког центра Војводине из Новог Сада, Института “Дедиње”, клиничких центара из Ниша, Крагујевца и Крушевца, Клиничко- болничког центра “Драгиша Мишовић”, Ковид болнице Батајница, Клинике за инфективне и тропске болести из Београда, Клинике за отропедску хирургију и трауматологију из Београда, општих болница из Јагодине, Лесковца, Врања и Краљева и домова здравља из Јагодине, Ћуприје, Параћина, Врњачке Бање, Велике Плане, Баточине и Дома здравља “др Симо Милошевић” из Чукарице. На данашњој конференцији за новине лекари и медицинске сестре из Јагодине захвалили су се Драгану Марковићу Палми и својој локалној самоуправи на великој подршци здравству у овом граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)