У "ЦРВЕНОЈ" ЗОНИ ШЕСТ ПАЦИЈЕНАТА: Од почетка епидемије укупно заражено 3.381 у Рудничко-таковском крају

Милорад Бошњак

28. 05. 2021. у 12:53

СВЕ је мањи број пацијената у „црвеној“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу – тренутно их се у њој лечи шест (два мање него јуче) а сви су позитивни на ковид-19. Део одељења Неурологије, једног три ковид одељења ове болнице, јуче је испражњен, следи његова дезинфекција.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ ШЕСТ ПАЦИЈЕНАТА: Од почетка епидемије укупно заражено 3.381 у Рудничко-таковском крају

Фото: М.Бошњак

- Према пресеку од јутрос у осам сати, по троје пацијената смештено је на Грудном и Интерном одељењу. У протекла 24 часа, један пацијент отпуштен је на кућно лечење, једног смо превезли у ковид болницу у Батајници, није било пријема особа са симптомима, који би указали на могућу инфекцију корона вирусом – изјавио је јутрос др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

По последњим подацима Дом здравља, од јуче, потврђен је још један случај заразе ковид-ом 19. Укупан број лица оболелих од те заразе у актуелном пику епидемије, овде је 3.321.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је 3.321 лице, уз нажалост 121 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)