СКУП БИБЛИОТЕКАРА: Кладовска библиотека организује семинар "Медијска писменост за зрело доба"

С.М.Ј.

26. 05. 2021. у 15:48

БИБЛИОТЕКА “Центар за културу” Кладово домаћин је четвртог семинара за библиотекаре који у оквиру пројекта “Медијско насиље и медијска екологија” реализује удружење Библиотека Плус.

СКУП БИБЛИОТЕКАРА: Кладовска библиотека организује семинар Медијска писменост за зрело доба

ФОТО: С. М. Ј.

Овом семинару ће у петак, 28. маја присуствовати библиотекари из установа које покривају матичне библиотеке у Бору и Зајечару.


-Циљ овог пројекта, чији је аутор Зоран Хамовић је да се јавне библиотеке подстакну у развоју знања и раду са старијим грађанима, корисницима библиотеке да се служе друштвеним медијима, интернетом, али и да уз помоћ библиотекара пажљивије бирају, стварају и размењују медијске садржаје – каже Жаклина Николић, директорка кладовске библиотеке.

Библиотекари из Борског и Зајечарског округа имаће прилике да у оквиру радионица које воде др Маје Вукадиновић и др Далибор Петровић сазнају све о критеријумима избора медијских садржаја за библиотекаре као и о новим медијима.

У разговорима са библиотекарима предавачи ће утврдити како развијају комуникацију са пензионерима и корисницима у зрелијем добу.

-Будући да им је осим књига потребна и подршка у савлађивању и употреби нових медија, јавна библиотека је пред новим изазовима унапређења њихових знања и вештина. Пројектне активности усмерене су на размену искуства и стручну подршку библиотекарима за рад са са старијим корисницима у области медијског мониторинга, медијске критике, медијске креативности и медијског активизма – истиче Жаклина Николић.

Иначе, до сада су ови семинари организовани и у јавним библиотекама у Ваљеву, Крагујевцу и Суботици, а после Кладова биће одржани и у Сомбору и Врњачкој Бањи. Очекује се да резултати рада библиотекарима са корисницима, као и јавна дебата буду одржани у августу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)