ПОКАЗНА ВЕЖБА ГАШЕЊА ПОЖАРА: Лесковачки ватрогасци показали високу обученост и спремност

И.Митић

26. 05. 2021. у 13:14

ПРИПАДНИЦИ лесковачке Ватрогасно-спасилачке јединице одржали су данас показану вежбу гашења пожара и спасавања људи. Према њиховом плану то је требало да буде на једном од јавних објеката у граду, па је за ову прилику изабран Лесковачки културни центар.

ПОКАЗНА ВЕЖБА ГАШЕЊА ПОЖАРА: Лесковачки ватрогасци показали високу обученост и спремност

Фото: И. Митић

Испред ове установе, у центру града, било је више од 20 ватрогасаца-спасилаца који су са шест возила гасили пожар, док је за спасавање људи коришћено и специјално ватрогасно возило за евакуацију из вишеспратница.

Циљ ове вежбе био је да ватрогасно-спасилачка чета покаже спремност и стручну оспособљеност као и савремена техничка средства које је користила током вежбе. Пролазници су имали прилику да виде и њихово најновије возило, вредно 800.000 евра, са лествама за евакуацију на висинама до чак 32 метра.

- Тактичко-показну вежбу смо успешно реализовали. Показали смо спремност наше чете као и савремена средства која смо добили од Републике Србије. Вежба је сложеног типа, јер је предвиђала гашење пожара као и спасавање путевима комуникације, али и преко фасаде, уз помоћ специјалног возила – рекао је Саша Јовановић, командир Ватрогасно-спасилачке чете.

Осим ватрогасаца у вежби су учествовали и припадници цивилне заштите, док су грађанима, поред опреме коришћене током вежбе, приказана и друга средства и механизација која је на располагању лесковачкој Ватрогасно-спасилачкој јединици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)