ПЛАСТЕНИЦИ НА ЈОШ 125.000 КВАДРАТА: Покрајинска влада наменила 80 милиона динара за 130 пољопривредника

С. Бајић

26. 05. 2021. у 06:07

У ЗГРАДИ Покрајинске Владе јуче је Чедомир Божић, покрајински секретар за пољопривреду уручио уговоре представницима 130 пољопривредних газдинстава која су на конкурсу бесповратно добили новац за суфинансирање набавке пластеника и опреме у њима.

ПЛАСТЕНИЦИ НА ЈОШ 125.000 КВАДРАТА: Покрајинска влада наменила 80 милиона динара за 130 пољопривредника

Фото: Покрајинска Влада Војводине

Том приликом он је нагласио да је укупна вредност тих уговора 132,3 милиона динара, од чега је из покрајинског буџета издвојено 80 милиона, као и да ће реализацијом те инвестиције у Војводини под пластеницима бити нових 125.000 метара квадратних.

- Покрајински секретаријат за пољопривреду апсолутно подржава пластеничку производњу. Максималан износ бесповратних средстава по једном пријављеном на конкурсу за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу, био је 2,1 милион динара. Тај износ је био виши за десет одсто за пољопривредна газдинстава чији су носиоци жене, за пољопривреднике чија се инвестиција реализује на подручју са отежаним условима рада и за млађе од 40 година. Наш циљ је да подржимо и подижемо производњу- рекао је Божић.

Марко Миловић (37), дипломирани економиста из Врбаса, већ пет година, како каже, учествује на конкурсима, а добијена средства улаже у пластенике за паприку.

- Имамо између 30.000 и 40.000 струкова у затвореном и око 200.000 струкова на отвореном простору. Бесповратна средства нам много значе, као рецимо, када трчиш маратон, неко ти да воду - објашњава сликовито Миловић.

Највећи број уговора јуче је додељен пољопривредницима из Оџака, Руме, Новог Сада, Врбаса и Бачке Паланке.

Фото: Покрајинска Влада Војводине

И СПАНАЋ И ЦВЕЋЕ

САЊА Милојевић (37) из Хртковаца, општина Рума, први пут је учествовала на конкурсу и истиче да иде даље уз подршку државе.

- Добила сам 640.000 динара, што је 60 одсто вредности два пластеника у које улажем мојих 40 одсто средстава. Реч је о пластеницима дужине 45, а ширине осам метара у којима гајим спанаћ, паприку, краставце, a у једном делу ћу поcадити и цвеће - каже Милојевићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)