НИЈЕ ПРЕКИНУТА ИНВЕСТИЦИОНА АКТИВНОСТ: Прва седница Парламента привредника Јабланичког и Пчињског округа

И.М.

25. 05. 2021. у 17:00

ПОСЛОВАЊЕ привредника у условима пандемије вируса корона није било ни мало лако, али је веома важно да није прекинута инвестициона активност на терену - закључено је на првој седници Парламента привредника Јабланичког и Пчињског округа која је одржана у Лесковцу.

НИЈЕ ПРЕКИНУТА ИНВЕСТИЦИОНА АКТИВНОСТ: Прва седница Парламента привредника Јабланичког и Пчињског округа

Фото: ГУ Лесковац

У протеклој години владала је велика потражња за кредитима за ликвидност. Надлежно министарство је за ове намене на територији поменутих округа упутило око 770 милиона динара, а та мера ће бити настављена и ове године – рекао је Милан Љушић, државни секретар Министарства привреде.

Он је нагласио да је на овој територији у претходних пет година искоришћено више од милијарду динара кредита и око 250 милиона бесповратних средстава искључиво за набавку нове опреме.

Домаћин овог скупа био је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је поручио да је овдашња локална самоуправа посвећена развоју града, а да јој је отварање нових радних места приоритет.

- Залажем се да локална самоуправа буде добар партнер привредницима и инвеститорима, да се изазови са којима се сусрећу идентификују и да их заједничким снагама решавамо – рекао је Цветановић и додао да је у непрестаној комуникацији са носиоцима привредних активности у Лесковцу као са великим бројем пољопривредних газдинстава које је и лично често посећује.

Цветановић је подсетио да је Лесковац град са повољним пословним окружењем који једини у Србији има проценат испуњености критеријума Националне алијансе за локални економски развој(НАЛЕД) од чак 96,3 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)