СРПКИЊЕ НАПАДАЈУ БЕОГРАДСКУ КРУНУ: Почео ВТА турнир у престоници Србије

Ђ. САМОИЛОВИЋ

16. 05. 2021. у 22:31

МЕЧЕВИ Паула Бадоса - Андреа Петковић, Надија Подорска - Тимеа Бабош као и Кристина Плишкова - Осеан Доден отворили су први женски тениски ВТА турнир у Србији.

СРПКИЊЕ НАПАДАЈУ БЕОГРАДСКУ КРУНУ: Почео ВТА турнир у престоници Србије

FOTO: M. Vukadinović

Такмичење под називом Србија леди опен на програму је од данас па све до 22. маја биће прилика да играчице попут Нине Стојановић, Олге Даниловић, Иване Јоровић и Лоле Радивојевић први пут заиграју на домаћем терену у Београду и пробају да се домогну 250 бодова колико носи овај турнир.

Суботњим жребом је одређено да ће Нина свој меч првог кола на теренима ТЦ "Новак" играти против Ребеке Петерсон (Шведска), Олга ће сачекати једну од квалификанткиња, Ивана има окршај са Аустралијанком Ајлом Томљановић, док је пред перспективном Лолом велики изазов у виду Анастасије Пављученкове, иначе првог носиоца на турниру.

Када су у питању остале учеснице, од познатих имена ту су и Андреа Петковић, Кристина Младеновић, Јулија Путинцева, Паула Бадоса, Данка Ковинић, а игра се за наградни фонд од 235.000 долара.

У току данашњег дана, организатори су саопштили и списак учесника за други мушки тениски турнир у Београду овог пролећа (22. до 29. мај) на којем ће поред домаћих асова предвођених Новаком Ђоковићем играти и Гаел Монфис, Фернандо Вердаско, Адријан Манарино, Жереми Шарди...

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)