ТЕНИСЕР ИЗБЕГАО ТРАГЕДИЈУ: Два дана после његовог рођења граната погодила у болницу

Новости онлине

12. 05. 2021. у 11:54

БОСАНСКОХЕРЦЕГОВАЧКИ тенисер Дамир Џумхур је у српској јавности осим по спортским квалитетима познат и по везама са српским лепотицама.

ТЕНИСЕР ИЗБЕГАО ТРАГЕДИЈУ: Два дана после његовог рођења граната погодила у болницу

ФОТО: АП

Ипак, мало људи зна да је у ратном Сарајеву умало избегао трагедију као новорођенче!

Џумхур је рођен у Сарајеву за време рата у току распада Југославије и то 20. маја 1992. године.

Он је у интервјуу за хрватски "Вечерњи лист" открио да цела његова породица има хрватско држављанство, али и да је мало недостајало да током рата изгуби живот само пар дана по рођењу.

"Хвала Богу, не сећам се скоро ничега. Ретке су сцене из тих ратних година којих се ја сећам. Рат се завршио кад сам напунио четири године, тако да већину тога знам само из прича оца и мајке", почео је Џумхур.

Он је потом испричао како је био близу трагедије.

"Опсада Сарајева започела је у априлу 1992. а ја сам се родио 20. маја у болници на Кошеву. Мој тата је за то време био у Коњицу, у Сарајево се није могло ући, па је по мене и маму дан после рођења дошао мој стриц. А већ 22. маја та болница је била гранатирана", прича Џумхур.

"Отац ме није видео првих 11 месеци, ушао је у Сарајево на неки луди начин јер тада су сви бежали из Сарајева. Те прве две године биле су и најтеже ратне године, а ми смо неко време становали код стрица и стрине. И тако, никад нисмо напустили Сарајево. Можда и зато што моји родитељи нису мислили да ће све то тако дуго трајати. А оно што ми је невероватно, моји родитељи кад говоре о томе никад се не жале, никад не кукају", рекао је Џумхур.

Тенисер који представља Босну и Херцеговину каже да у његовој породици сви имају хрватско држављанство преко његовог деде по оцу.

"Имали смо проблема с БиХ пасошем, до пре 10 година била нам је потребна виза за многе земље, а с хрватским пасошем могло се лакше путовати. И брат је тако дошао на један турнир с хрватским пасошем, на АТП-у су ставили хрватску заставу и тако је остало."

(Мондо)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)