АЈМО ПРВО НА СРПСКОМ: Новак одушевио навијаче, желео прво на матерњем, играће још једном у Србији!

А. Илић

21. 04. 2021. у 18:01

Новак Ђоковић славио је у првом мечу на Србија опену.

АЈМО ПРВО НА СРПСКОМ: Новак одушевио навијаче, желео прво на матерњем, играће још једном у Србији!

FOTO: M. Vukadinović

Након дуела против Сун Ву Квона. Јавност је одушевио инсистирајући да се прво обрати на српском, па тек потом на енглеском. 

- Најзаслужнији за то је мој брат Ђорђе. Урадио је велики посао. Овај центар изгледао је пре месец дана другачије. Трудим се да будем више у улози играча него у улози организатора. Ово је породични турнир и пројекат. Свима нам је стало да на најбољи начин прође. Имали смо пех са временом. Падала је киша, чак и снег пре десетак дана. Играчи су изнели позитивне утиске условима. Од смештаја, хране, могућности тренинга... Мислим да морамо да будемо задовољни за сада. Надам се да ће нас време послужити. Велика је ствар да имамо после девет година турнир. Имао сам и 2012. године част да освојим турнир, освајао сам два од четири пута. Чини ме јако поносним еволуција турнира. Хвала мојој породици која ме је подржала у организацији овог турнира. Организоваћемо и женски, као и још један турнир у наредном периоду. Имаће и наши тенисери прилику да се пробију и доживе нешто прилично јединствено. Многи од њих нису учествовали у професионалном турниру, рекао је Новак Ђоковић. 

Следећи меч против Кецмановића. 

- Очекујем велики двобој са Мићом. Никада нисмо играли у званичном мечу. Добра ствар је што ће један тенисер проћи у полуфинале. Идилична је прича или сценарио да имамо што више наших тенисера у завршници турнира. 

Новак је потом обавестио навијаче да ће играти и на другом Србија опен турниру који се одржава кроз неколико недеља. 

Лепо је играти пред публиком, иако је мали број. Мало је али слатко. Интимно је. Надам се да ћемо за следећи турнир, обично неиграм турнире недељу пред Ролан Гарос, више ме вуче да играм. Ако будем играо надам се да ћемо видети више људи на турниру, рекао је Ђоковић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)