МЕДВЕДЕВ И РАОНИЋ КРИТИКУЈУ ФРАНЦУЗЕ: Као да ће једнонедељно померање Ролан Гароса нешто променити

Novosti online

16. 04. 2021. у 19:01

ДАНИЛ Медведев и Милош Раонић критиковали су одлуку организатора Ролан Гароса да услед епидемиолошке ситуације почетак турнира помере за једну недељу.

МЕДВЕДЕВ И РАОНИЋ КРИТИКУЈУ ФРАНЦУЗЕ: Као да ће једнонедељно померање Ролан Гароса нешто променити

Фото: АП

Рус тврди да је одлагање другог Грен слема у сезони „смешно“, а Канађанин је љут што је ту информацију сазнао преко друштвених мрежа.

Медведев који је прошлог месеца прескочио Рафаела Надала на другом месту АТП листе сматра да једнонедељно померање почетка француског Грен слема неће утицати на целокупну ситуацију са вирусом корона, те да не види поенту ове одлуке.

- Морам рећи да је помало смешно. Али не од стране организатора или француске Владе, таква је генерално ситуација. Ако посматрате тако, добијате осећај да ће ако одложите турнир за недељу дана ковид нестати у тој недељи.

Други рекет света, с друге стране, верује да би му као играчу који тек мора да се докаже на шљаци додатна недеља могла бити од користи у припремама.

- Покушаћу да искористим две недеље после Рима да се заиста добро припремим и у Паризу остварим добар резултат, рекао је Медведев.

Попут другог тенисера света, ни Раонић није задовољан одлуком о померању Ролан Гароса, а понајвише због тога што је ту информацију добио преко Твитера.

Канађанин сматра да су организатори турнира били неправедни према играчима јер их нису унапред обавестили о томе. 

- Сулудо је о овоме сазнати са Твитера. Ово у великој мери утиче на играче и нисмо добили никаква упутства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)