ЗАБРАНА ЗА ФЕДЕРЕРА: Швајцарци нису дозволили Роџеру да гради вилу

Новости онлине

12. 04. 2021. у 11:07

РОЏЕР Федерер гради велелепну вилу на свом имању у Раперсвил-Јони (Швајцарска) на обали Циришког језера, а била би одавно завршена да се стално не дешавају неки проблеми - тако да је тренутно читав пројекат обустављен.

ЗАБРАНА ЗА ФЕДЕРЕРА: Швајцарци нису дозволили Роџеру да гради вилу

Фото: EPA-EFE/NIC BOTHMA

С обзиром да је то кућа која ће бити на обали језера, глас је дигла еколошка организација "Аква Вива" пошто је утврђено да је земљиште имања загађено грађевинским отпадом.

Првобитно су грађевинци који раде за Роџера Федерера да нема никакве опасности од загађења језера, али су упркос томе дали обећање да ће уклонити такво земљиште, међутим како то није урађено на време и кренуло се у изградњу без тога - еколози су забринути.

Да би се радови наставили Федерер ће морати да прикаже како ће та обала изгледати касније, а у међувремену је цела обала на испитивању због поменутог отпада.

Постоји много ствари које коче пројекат швајцарског тенисера који неће моћи како жели пошто је доста ствари заштићено, попут трске, тако да то ограничава и могућности Роџера Федерера коме ово наравно није једина некретнина - има их у Швајцарској, али и у Дубаију.

Из организације "Аква Вива" су задовољни што је изградња стопирана, а и еколози ће учествовати у одобравању исправљеног пројекта који Федерер ускоро треба да пошаље на проверу.

(Мондо)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)