НОВАК ЈЕ ДРУГАЧИЈИ ЧОВЕК! Тениски стручњак објаснио какву повреду има најбољи играч света

Novosti online

25. 02. 2021. у 14:11

ЈОШ се не стишава бура око наводног лажирања повреде Новака Ђоковића на Аустралијан опену, иако је српски и најбољи светски тенисер доказао да му је мишић стварно пукао и да се повреда и погоршала током турнира.

НОВАК ЈЕ ДРУГАЧИЈИ ЧОВЕК! Тениски стручњак објаснио какву повреду има најбољи играч света

Фото: EPA-EFE/DAVE HUNT

Тениски портал пунтодебреак.цом покушао је да анализира ову повреду.

- После лавине коментара и критика, питали смо се да ли је могуће такмичити се са таквом повредом, зато смо контактирали једног стручњака АТП-а, који је задужен за овакве врсте повреда. Тиме смо желели да боље разумемо шта се десило са Новаковом повредом стомака - наводи овај портал.

- Прво што треба знати је да се у трбушном мишиц́у налазе влакна окренута у хиљаду праваца. Није попут осталих мишића у телу, и због тога је то врло осетљиво подручје и врло је тешко лечити га - започео је стручњак АТП-а, који није желео да открива идентитет.

- Када направите паузу, морате да видите у ком правцу се све одбија. Ако долази до покрета у супротном смеру од влакана, рекао бих вам да је готово немогуће играти. Ако иде у истом смеру, могло би се играти, али са пуно муке. Морала би се видети и дубина те повреде, а Ђоковић ме наводи да мислим да она није била велика - наставио је он.

Било је видљиво да Новак игра са завојима и фластерима, а меч против Раонића усмеравао је тактички тако да му покрети смањују бол.

- Замислите да вас неко иглом убоде у стомак, а влакна су на том месту оштећена. Облога је сабијала влакна, како би се спречило њихово даље ширење и пуцање. Као да сте све стезали, али то не спречава опцију да се непрекидним кретањем повреда влакана може погоршати, као што је заправо и било. Влакна у овом делу тела се при повлачењу крећу на један начин, у зависности од тога да ли користите бекхенд или форхенд. Тешко је лечити и изоловати ово - навео је стручњак АТП-а.

Било је речи и о АТП-овим потезима, који су у оквиру коришћења дозвољених медикамената.

- Вероватно је да су му лекари АТП дали неке оралне аналгетике да ублажи бол. То је уобичајена ствар. Оно са Ђоковићем наводи ме на размишљање да је он просто другачији човек или да је рана плитка. Не би требало да буде јако дубоко, јер већ сам вам рекао да је готово немогуће кретати се и ударати лопту. Урадио је то, не знам како, али успео је - казао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)