АРМЕНУЛИЋ: Новак ће играти у Србији, Надал покушава да заштити пријатеља Федерера, неће успети!

Novosti online

22. 01. 2021. у 10:15

АРМЕНУЛИЋ: Новак ће играти у Србији, Надал покушава да заштити пријатеља Федерера, неће успети!

Foto AP

РАДМИЛО Арменулић легендарни тениски стручњак није крио одушевљење кад је чуо вест да се Београд вратио на светску тениску мапу.

Захваљујући иницијативи најбољег тенисера света Новака Ђоковића  Београд ће након " Сербиа опена" опет би организатор још једног турнира из АТП календара.

"Пресрећан сам што је Новакова иницијатива успела. Муњевито је реаговао, искористио је чињеницу што је Будимпешта отказала и убедио челнике АТП да уместо Мађарске пруже шансу Србији за организацију турнира који ће много значити нашем тенису, рекао је Арменулић за Курир. 

Легенда тениса иистиче важност турнира у Србији, посебно за наше тенисере. 

"Очекивано учешће Филипа Крајиновића, Душана Лајовића, Виктора Троицког, Миомира Кецмановића, Ласла Ђера ће већ дати тежину турниру, али оно што је посебно важно је да ће и млађи и слабије рангирани српски тенисер имати шансу да се покажу на великој сцени. Сигурно ће организатори доделити неколико специјалних позивница које би млади играчи могли да искористе на најбољи могући начин и са једном или две победе поправе рејтинге и отворе себи пут ка учешћу на јачим турнирима", објаснио је прослављени стручњак

Арменулић верује да ће Новак играти на турниру у Београду.

"Верујем да ће Новак играти на том турниру, а сама његова појава би могла да повуче још неке играче из светског врха да дођу у Београд, као и да привуче велику пажњу светских медија. Рано је говорити о списку учесника, али сигурно је да ће у Београд доћи играчи са којима Новак има одличан однос, попут Васека Поспишила, као и других играча из новоформиране ПТПА организације", рекао је Арменулић

Арменулић се осврнуо и на помало неочекивану одлуку Рафаела Надала да се пријави за турнир у Ротердаму из серије 250.

"Јасно је као дан да Надал ове године жели да свргне Новака са првог места АТП ранг листе и учиниће све што може да то и оствари. Уз то, није тајна да ће покушати да спречи Новака да обори рекорд његовог великог пријатеља Федерера по броју узастопних недеља на врху АТП листе, али не верујем да ће успети у томе", закључио је Радмило Арменулић.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)