САМО НЕМА НОВАКА: АТП изабрао нови савет играча, ту су Роџер и Рафа

Новости онлине

29. 12. 2020. у 14:42

НОВАК Ђоковић није изабран у нови савет играча АТП! 

САМО НЕМА НОВАКА: АТП изабрао нови савет играча, ту су Роџер и Рафа

ФОТО: ЕПА

То није никаква новост, већ се знало да он не може да се нађе у том телу.

Недавно је АТП усвојио правило које је онемогућило српског тенисера да се кандидује место у том телу. 

Проблем прави Новакова иницијатива да се направи ново тело које би на бољи начин представљало тенисере, поготово оне слабије рангиране.

"Неколико дана после моје номинације, АТП је усвојио ново правило које ме је ставило у тешку позицију. Ново правило одређује да сви чланови нове ПТПА организације или било које друго организације која се схвата као "конфликт интереса" не може да буде изабран за члана Савета играча. Као што знате, део сам ПТПА, организације која је недавно основана без намере да буде у конфликту са АТП. Мада ПТПА не намерава да буде ратоборна, остаје нејасно како ће АТП гледати на ову асоцијацију убудуће", рекао је тим поводом Новак Ђоковић. 

Послата му је јасна порука да "не таласа", а сада је избором новог састава овог тела то и потврђено. Сви његови највећи ривали нашли су се ту. 

Роџер Федерер и Рафаел Надал су представници најбољих тенисера, а Енди Мареј је упао као један од играча рангираних испод 100. места. 

Савет комплетирају Феликс Оже-Аљасим, Џон Милиман, Кевин Андерсон, Пабло Андухар, Жил Симон, Бруно Соареш, Маркус Данијел, Данијел Валверду и Колин Даудесвел.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)