ТО СЕ ЗОВЕ ЉУБАВ: Због Новака у корони прешла 3100 километара, само да му донесе поклон

Новости онлине

29. 12. 2020. у 10:39

ХИЉАДУ и 400 километара од Париза до Београда, потом потом 1.700 од српске престонице до Лондона, у само три дана. Све због Новака Ђоковића.

ТО СЕ ЗОВЕ ЉУБАВ: Због Новака у корони прешла 3100 километара, само да му донесе поклон

Фото: Приватна архива

Ништа није тешко за Џули Сојер, једног од највећих фанова најбољег тенисера света, која неретко путује са једног краја Европе на други само да би га видела и поздравила.

Тако је било и овог пута, с тим да је Францускиња са собом понела и специјалан поклон.

“Када је Новак пролазио кроз тешке тренутке током јуна, покренули смо пројекат у ком смо желели да покажемо нашу љубав према њему. Написала сам инстаграм пост где сам позвала људе да напишу три ствари: ко су и одакле су, како су открили Новака, као и зашто га га воле. Стигли су бројни одговори из 42 државе широм света, што ми је показало да морам да урадим нешто тим поводом. Одштампала сам све коментаре и спаковала их у велику свеску. Пронашла сам једну са корицама на којима је писало “Ти си вољен”, и мислила сам да је та идеална. Донела сам му ту свеску у Београду, како би имао подсетник на то да га сви много волимо и поштујемо”, рекла је Сојер.

Џули је навела шта је она написала као одговоре у свесци.

“Новака волим из више разлога. Прво, свидела ми се његова амбициозност и одлучност. Он је момак који је поставио циљеве још на почетку и није се стидео да их наглас изговори. Друго, волим његову страст према игри, а допада ми се и Ђоковићева транзиција из одбране у напад на терен. Та бекхенд паралела, то је заиста права лепота. Уједно, ја сам и наставница, и провела сам цео живот у образовању, па и са те стране ценим посвећеност коју Новак, Јелена и фондација улажу да унапреде услове за децу. На крају, Новак је супер пристојан и љубазан, брине о другима, о колегама, и то је за велико поштовање. Све то ме инспирише, и подстиче да и сама остварим оно што пожелим. Новак ми даје наду у моју бољу будућност и то је непроцењиво. Захваљујући Новаку, добила сам бројне нове пријатеље, а почела сам и да учим српски језик због њега”.

Џули је добила и прилику да гледа Новаков тренинг, обишла је Фондацију Новак Ђоковић, а срела се и са бројним пријатељима из Србије.

“Имала сам неколико слободних дана након што сам обишла породицу у Француској где смо прославили Божић, и пре повратка у Лондон у ком живим, видела сам да је Ђоковић у Београду. Помислила сам да бих могла да свратим и донесем му поклоне, како бих га обрадовала и унела додатну позитивну енергију пред Аустралијан опен. Због Новака путујем свуда, још од 2018. и обишла сам велики број турнира. Додуше, у 2020. нисам путовала много, што је и разумљиво, али јесам стигла на један дан у Рим.”

Џули је Францускиња, али живи у Лондону, где ради као наставница француског и шпанског језика.

Фото: Приватна архива

 

“Одувек сам волела тенис, а још као мала сам се и бавила овим спортом. Али, из приватних разлога у деветој години сам морала да престанем са тренинзима, и нисам била у тенису наредних седам лета. У јуну 2006. док сам спремала испите на телевизији је ишао пренос мечева са Ролан Гароса. Коментатор је говорио како је један играч предао меч Рафи Надалу, скренула сам поглед и видела тенисера у дресу Француске. Није био Француз, али сам успела да запамтим име: Новак Ђоковић. Допало ми се то што је носио наш дрес, али и то што је рекао да Надал није непобедив на шљаци. Видело се да је амбициозан и искрен. Од тада га редовно пратим и навијам за њега у свакој прилици.”

Фан клуб Новака Ђоковића основала је Аргентинка Силвина Фунес са другарицом пре 10 година. Од тада, та група је расла у толикој мери да је свака држава добила “тим лидере” који воде бригу о пројектима које заједно спроводе, а у циљу подршке Ђоковићу. Један од важнијих, како сами кажу, је Нолефам дан, који обележавају годинама уназад. Данас главни центри Фан клуба се налазе у САД, Великој Британији, Француској, Србији, Италији, Тајвану и Хонг Конгу. Чланство овог клуба се мери у десетинама хиљада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)