ВИКТОР ЈЕ ПРАВИ ШАМПИОН: Подршка бившег селектора Богдана Обрадовића Троицком

Ђ. САМОИЛОВИЋ

20. 12. 2020. у 20:48

ВИКТОР ЈЕ ПРАВИ ШАМПИОН: Подршка бившег селектора Богдана Обрадовића Троицком

EPA/EFE

ГЛАС из Шангаја казује: Викторе, само напред. Имаш моју пуну подршку да наставиш трофејну традицију.

То су речи Богдана Обрадовића, некадашњег селектора Дејвис куп репрезентације и вође трофејне селекције из 2010, који је тренутно у Кини али је упућен у сва збивања у Србији. Нарочито она тениска везана за рокаду на селекторској позицији нашег националног тима, на којој је одлуком ТСС Виктор Троицки заменио Ненада Зимоњића.

- Тениски савез је тај који одлучује о свему и они воде рачуна о томе шта играчи воле, шта им је потребно, да и они имају неки свој став, али све је заједничка прича. Веома је важно задржати добру атмосферу, да постоји разумевање. Ја им као и увек желим све најбоље и пуно успеха у свим такмичењима. Наравно, Виктору неће бити лако јер наслеђује све што је у блиској прошлости урађено, а то су велики резултати које није лако поновити. Са те стране врло озбиљан задатак, али и велики изазов за Троицког којем желим сву срећу - коментарише Обрадовић у разговору за "Новости" новонастале промене.

EPA/EFE

Није га изненадила Викторова жеља да се опроба у тренерском послу и жели му да понови успехе претходника.

- Тенисери који завршавају каријере иду у тренере, неки у Дејвис куп, и није реткост да се деси да играчи желе да остану у спорту. Драго ми је да се наставља једна добра традиција. Зимоњић је урадио сјајан посао за ове четири године колико је био селектор, на Виктору је сада да то настави - говори селектор селекције која је 2010. освојила трофеј Дејвис купа.

Играчки кадар, предвођен Новаком Ђоковићем, има све предиспозиције за успех. Драго му је што се мисли и на будућност српског тениса ангажовањем домаћих асова.

- Имамо пет играча у првих 50 на свету, све је то последица добрих резултата репрезентација у прошлости. Важно је да се сви укључе у репрезентацију, од младих до старијих, да се настави са континуитетом освајања трофеја. Драго ми је што учествују Јанко са својом академијом, Ноле са својом, ја сада радим у Кини где желим да спојим српски тенис са њиховим и да изађемо на велико тржиште, како економско тако и спортско - подвлачи Обрадовић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)