ТУЖНА СЕЋАЊА МОНИКЕ СЕЛЕШ: После убода у леђа моја цела каријера је колапсирала

Новости онлине

17. 12. 2020. у 12:58

МОНИКА Селеш, једна од најбољих тенисерки свих времена, недавно је причала о неким битним моментима из своје каријере.

ТУЖНА СЕЋАЊА МОНИКЕ СЕЛЕШ: После убода у леђа моја цела каријера је колапсирала

Фото: ЕПА

Новосађанка, која је некада играла под заставом Југославије, да би касније узела амерички пасош, освојила је до 1993. године чак осам гренд слем титула, а у каснијој фази каријере само још једну.

Многи верују да би њен скор био салеко бољи да није било тог кобног рањавања крајем априла 1993. на турниру у Хамбургу.

Тада јој је навијач Штефи Граф, извесни Гинтер Пархе, док је седела на столици у паузи између гемова, забио нож у леђа и повредио је.

Моника се практично никада није опоравила од тог шока и каже да јој је тада свакако било најтеже.

Имала је паузу од две године, што говори колико је психички све то тешко поднела.

- Најтеже је било те 1993 кад сам убодена у леђа, моја цела каријера је колапсирала. Радила сам напорно да нађем тај унутрашњи и спољашњи баланс и све ме је то бацило у како ја то зовем 'ковитлац - изјавила је Селеш.

Има и оних далеко лепших ствари којих ће се, како каже, увек сећати.

- Моменат који ћу увек памтити је Ролан Гарос 1990 јер је то био мој први гренд слем, имала сам 16 година. До тог тренутка, када уђете на профи такмичења, имате много очекивања, али сте у дубини и даље тинејџер и почнете да се питате да ли сте стварно толико добри - каже Мала Мо.

Аустралијан опен 1993. био јој је осми гренд слем, што говори како је играла од 1990. до 1993.

- Други важан моменат био је Аустралијан опен 1993. До тада, била сам тинејџерка, пролазиа сам кроз гомилу личних изазова, питала се шта је то што желим да радим. Тако млада, а тако добра у томе што радим, а уз то сам имала тај притисак од свих, од спонзора, да играм увек најбоље, да се појављујем на турнирима. Мислим да сам до тог јануара 1993. нашла равнотежу - додаје Моника.

На терен се вратила 1995. и поново је почетком наредне године освојила титулу у Мелбурну.

- Две и по године после тог рањавања, дошао је Аустралијан опен 1996. као нешто посебно, био ми је то први гренд слем после тог инцидента у Хамбургу. Уједно, био је и последњи на ком ме је гледао мој отац, а да је био здрав и да није морао да иде на медицинске терапије - закључила је Селешова.

(Б92)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)