ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ МЕЈЛОВИ: Ево шта чека тенисере у Аустралији, ни Новак неће бити изузет од строгих правила!

Novosti online

04. 12. 2020. у 22:23

ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ МЕЈЛОВИ: Ево шта чека тенисере у Аустралији, ни Новак неће бити изузет од строгих правила!

EPA-EFE/ANDY RAIN

ОСТАЛЕ недаће у вези са организацијом првог Гренд слема сезоне само следе редом, јер се пандемија корона вируса преноси и на почетак 2021. и питање је када ће успорити.

У таквим околностима је изазов организовати велике турнире, па ће Аустралијанци бити на осебном трошку због "мејџорса" у Мелбурну.

Аустралијан Опен треба да почне осмог фебруара, што је период када је најчешће већ увелико готов, а Крег Тили (извршни директор Тениске асоцијације Аустралије) је наводно послао играчима мејл у ком их обавештава и да их чека карантин од две недеље.

Садржина овог мејла је процурила у јавност и у њему се каже да ће играчима бити дозвољено до пет сати тренинга дневно, пре него се врате у хотел до сутрадан и тако две недеље пред турнир.

- Требало нам је мало више времена, али изгледа да ћемо моћи да одржимо АО почев од осмог фебруара. Играчи ће морати у карантин од 15. јануара, али Влада Викторије је одобрила посебне услове за учеснике и сагласила се да морају да се спреме за Гренд слем - наводи се у делу мејла.

Тенисери ће морати првог дана да имају негативан тест на корона вирус, а према плану, следе им још четири тестирања док турнир не почне - трећег, седмог, десетог и четрнаестог дана карантина.

План је донекле нејасан у делу где каже да ће играчи после 14 дана карантина слободно моћи да се крећу по граду, као да ту не постоји могућност да било где "закаче" инфекцију ЦОВИД-19.

Премијер Викторије Данијел Ендрјуз је рекао да ће сви играчи, без обзира на ренкинг и статус, морати да прођу исти процес.

То јасно укључује и првог тенисера планете Новака Ђоковића, који је уједно и рекордер аустралијског Гренд слема са осам титула у Мелбурну.

Међутим, треба сагледати и трошкове свега што се тиче турнира, а верује се да ће за организацију свега пред турнир бити потребно чак 40 милиона долара.

Због тога ће и Влада помоћи одржавање турнира, како Тениска асоцијација Аустралије не би била под превеликим финансијским притиском.

- Аустралијан Опен је наравно кључни део нашег спортског календара али је битно и да ТС Аустралије настави да живи, и свесни смо чињенице да ће бити разговора са њима у вези са тиме - рекао је Тим Палас из викторијанске Владе.

Власти у Аустралији ће очекивати нешто заузврат, али не поричу да ће радо помоћи организацији догађаја.

Тениски савез те земље је ове недеље навео да ће Влада тек потписати уговор и финални план.

- Аустралијан Опен је тениски турнир у граду где врло лако може да се претпостави да вирус могу да донесу тенисери. Сваки Гренд слем се дешава на местима где случајева корона вируса има много. Зато смо јединствени јер смо изградили нешто што нема нигде више. И на том основу морамо да чувамо здравље и мислим да ћемо то урадити - рекао је Данијел Ендрјуз, премијер Викторије.

(ТЕЛЕГРАФ) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)