СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Јануарски турнири у Аустралији играће се у Мелбурну

Бета

16. 11. 2020. у 11:32

СВИ тениски турнири који се традиционално играју пре Отвореног првенства Аустралије требало би да буду одржани у Мелбурну, саопштио је данас тамошњи тениски савез.

СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Јануарски турнири у Аустралији играће се у Мелбурну

Фото: EPA/TRACEY NEARMY

Како би играчи избегли додатне проблеме око путовања и карантина због корона вируса, Тениски савез Аустралије планира да турнире који се играју у Сиднеју, Бризбејну, Перту, Аделејду и Хобарту пресели у Мелбурн.

Према плану, очекује се да тенисери почну да долазе у Аустралију средином децембра како би провели две недеље у карантину.

Међународне границе Аустралије су углавном затворене, а и даље постоје различита ограничења за путовања између држава.

Директор Тениског савеза Аустралије Крег Тајли рекао је да би премештање свих турнира у државу Викторија значило да нека накнадна ограничења у путовањима међу државама неће имати утицај на први гренд слем турнир у сезони.

Међутим, премијер Викторије Данијел Ендрус рекао је да су планови за одржавање свих турнира у Мелбурну "далеко од завршеног посла".

- Аустралијан опен је велики догађај, такмичење које сви волимо... али, долази у време када је остатак света у пламену. Наравно да је то важан догађај, али мислим да је избегавање трећег таласа важније", рекао је он.

Мелбурн, главни град државе Викторије, бележио је хиљаде случајева заразе и стотине мртвих последњих месеци, и био је у потпуној изолацији три месеца. Међутим у граду није забележен ниједан нови случај више од две недеље.

Аустралијан опен требало би да почне 18. јануара.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)