СВИ СЕ НАДАЈУ ДА ЋЕ ВЛАСТИ ИМАТИ РАЗУМА: Ђоковић под овим условима игра у Аустралији, подржали га Федерер и Надал!

Novosti online

05. 11. 2020. у 15:43

РИГОРОЗНИ протокол о корона вирусу у Аустралији угрозио је одржавање Аустралијан опена, а организатори чине све како би убедили најбоље играче да ипак учествују!

СВИ СЕ НАДАЈУ ДА ЋЕ ВЛАСТИ ИМАТИ РАЗУМА: Ђоковић под овим условима игра у Аустралији, подржали га Федерер и Надал!

ФОТО: ЕПА

Новак Ђоковић, Рафаел Надал, Роџер Федерер и Серена Вилијамс, највеће тениске звезде данашњице, прихватиле су позив за учешће на јануарском Аустралијан опену, али искључиво због уверења да неће морати да иду у потпуни карантин.

Договор је да се тенисерима омогући да током обавезног карантина (14 дана) могу да напусте хотел да би тренирали, пише "Тхе Сyднеy Морнинг Хералд".

То би требало да буде договорено до 13. новембра, али...

Иако су Федерер, Надал, Ђоковић и Вилијамс пристали да им Аустралија, односно Мелбурн, буду дом током читавог јануара, за време ког ће практично само тренирати и играти, власти ове земље се и даље двоуме да ли ће дозволити да напуштају хотел.

"Најбољих 100 са АТП и WТА листе су попунили путне обрасце неопходне за визу, сви желе да путују у Аустралију, али... Ако сутра објавимо да морају да иду у карантин 28 дана, или да морају да седе 14 дана у хотелској соби - то ће се променити!", рекао је директор тениског савеза Аустралије Крејг Тили за сиднејски лист "Хералд".

Такође, планира се да се све одржи у Мелбурну, није немогуће и да се АТП Куп, на коме Србија брани титулу, пресели само у овај град, али то је и даље идеја која није потврђена.

И много је даље од реализације од Аустралијан опена, али се сви надају да ће власти имати разума.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)