НОВАК НЕ БРАНИ ТИТУЛУ: АТП куп под знаком питања?

Novosti online

04. 11. 2020. у 16:52 >> 17:04

НОВАК НЕ БРАНИ ТИТУЛУ: АТП куп  под знаком питања?

Фото: ЕПА

ПАНДЕМИЈА коронавируса у свету не јењава, а погођена је и Аустралија. Најмањи континент традиционално је место почетка тениске сезоне, а од ове године такмичење којим се отвара "трка" је АТП Куп.

Прво издање освојила је Србија, предвођена Новаком Ђоковићем, али како сада ствари стоје, наши играчи неће бити у прилици да бране трофеј!

- Сви играчи су попунили неопходне документе које је тражило наше имиграционо. Сви тенисери и тенисерке из топ 100 су то урадили и сви желе да дођу. Али ако објавимо да ће карантин бити 28 дана или да неће моћи да тренирају током 14 дана карантина, то ће се променити. Такмичари имају жељу да дођу у Аустралију. То је јасно – рекао је први човек тениске федерације Аустралије Крег Тајли.

Прошле године турнир је одигран у више градова, а једна од опција је да ове године буде само један домаћин, Мелбурн, јер свака савезна држава има своје ковид протоколе.

- Одлука ће зависити од будућих правила бити за карантин. Да бисмо одржали АТП куп у облику као прошле године влада мора да нам дозволи да несметано пелазимо границе између савезних држава. А то тренутно није могуће. За сада је однос 50-50 да ли ће се АТП куп играти – закључио је Тајли.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)