АТП БЕЧ: Тениски класик у режији Срба припао Ђоковићу!

А. Илић

27. 10. 2020. у 15:14 >> 18:06

АТП БЕЧ: Тениски класик у режији Срба припао Ђоковићу!

ФОТО: ЕПА

Новак Ђоковић је играо против великог пријатеља Филипа Крајиновића, али нимало пријатељску борбу смо гледали у овом мечу.

Славио је Новак Ђоковић са 2:0 (7:6 (8:6), 6:3) у овом мечу, иако то резултат не показује доста је морао да се намучи боље пласирани српски тенисер да сруши Крајиновића. 

Први сет донео је доста узбудљивог тениса, неколико брејкова на обе стране, а на крају је у тај-брејку славио новак са 1:0. 

Нешто лакше него у првом сету Ђоковић је дошао до другог сета. Пао је Филип Крајиновић, иако се трудио то није било довољно да заустави светског броја један. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forever in awe of these three legends. 👏

Објава коју дели ATP Tour (@atptour) дана 13. Окт 2020. у 12:18 PDT

ЂОКОВИЋ - КРАЈИНОВИЋ - ДРУГИ СЕТ  7:6 (8:6), 6:3 

 - Одбија да се преда Крајиновић. Одличан сервис, играло се на разлику. Меч лопту након 1 часа и 56 минута имао је Ђоковић. Прву није искористио, али другу јесте 

5:3 - Имао је две гем лопте Новак, успео је код прве да се одбрани Крајиновић, али не и код друге. Сервираће Крајиновић за останак у мечу. 

4:3 - Брејк лопта за Новака. Успео је да се одбрани Крајиновић

4:2 - Имао је 30:0 Ђоковић, тргао се Крајиновић који је потом у игри на разлику дошао до предности. Успева старији од српских тенисера ипак да сачува свој сервис. 

3:2 - Изгледало је као да је Филип у потпуности пао. Имао је три брејк лопте Новак, али је успео да их сачува Крајиновић. Некако је успео да се спасе Крајиновић и поново врати неизвесност у други сет. 

3:1 - Наставља Ђоковић са добром игром, успео је овог пута да потврди брејк. У психолошкој предности Новак. 

2:1 - Још једном Новак добија сервис. 

1:1 - Одговорио је и Новак, сигуран сервис најбољег тенисера света на сервис. 

0:1 - На најбољи начин је одговорио Филип на пропуштену прилику из првог сета. Добио је први гем на свој сервис. 

ЂОКОВИЋ - КРАЈИНОВИЋ - ПРВИ СЕТ 7:6 (8:6)

ТАЈ-БРЕЈК -8:6  Одличан тенис гледамо. На 1:0 за Крајиновића уследила је дуга размена, више је личило на егзибициони меч него такмичарски, на крају поен добија Новак. Чинило се да је Крајиновић био изморен, прелако је дао поен противнику. Опет једна дужа размена, овог пута поен припада Филипу. Цео тај-брејк баш попут првог сета, ниједан играч није успео да се одвоји. 3:3.  Два везана поена за Крајиновића. 3:5 На исти начин одговара Ђоковић. Сервираће Ђоковић за останак у тај-брејку, води Крајиновић 5:6. Греши Филип, 6:6. Крајиновић је имао лоп на мрежи, али је нјегов ударац заврђио у дну мреже. Сервира Крајиновић, сет лопта за Новака, Филип шаље лоптицу у аут 8:6. 

6:6 - Три сет лопте за Крајиновића. Прву није искористио, одличан ритерн Ђоковића. Спашава добром бекхенд паралелом Новак и другу сет лопту на сервис противника. Од 40:0 Крајиновић није убацио први сервис, а то је Новак искористио да изједначи. Није се предао Филип, успева на крају да меч уведе у тај-брејк.

6:5 - Сигуран је Новак на свој сервис. Крајиновић ће сада сервирати за останак у првом сету. 

5:5 - Одиграо је на мрежи Новак, стигао је лоптицу Крајиновић, који одлично предвиђа током меча новакове кратке лопте вратио је једном, али не и други пут. Успео је боље пласирани Србин да одузме брејк Крајиновићу за изједначење. 

4:5 - Сервирао је Новак за останак у првом сету и одлично се бранио од налета Крајиновића. Погрешио је Ђоковић дијагоналу, 30:30. Играло се поново на разлику, предност је имао Ђоковић, успео је да смањи заостатак. Крајиновић сервира за први сет. 

3:5 - Након преступа при сервису погрешио је Крајиновић, те је Новак имао две брејк лопте. Прву је спасао Крајиновић. Спасао и другу, на крају дошао до предности и првим асом до новог гема 

3:4 - Још један гем у низу који је епилог добио играњем на разлику. Након две лоше скраћене лопте долази Крајиновић до новог брејка и предности. 

3:3 - Покушао је Новак да узврати, али је Крајиновић није дао, сачувао је Филип свој сервис и изједначио. 

3:2 - Након серије грешака Новака Ђоковића брзо је Филип анулирао брејк Ђоковића из претходног гема. 

3:1 - Успео је Новак да сакрије скраћену лопту и превари Крајиновића, прва брејк лопта за Ђоковића. Светски број 1 ју је искорирстио. 

2:1 - Сигурна игра Новака Ђоковића. Јаки сервиси донели су му 40:0, управо је са "нулом" повео Ђоковић 2:1 након ас сервиса

1:1 - Добро је сервирао Филип Крајиновић, али је Новак подједнако добро ретернирао и други гем ушао је у ђус. На крају је успео Крајиновић да сачува свој сервис. 

1:0 - Светски број 1, је у првом гему дозволио противнику да дође до 40:40, након две грешке из форхенда дозвољава Филипу да дође до брејк лопте. Два пута је Новак успео да спасе брејк лопту, а потом и да дође до гема на свој сервис. 

Пратите Новости спорт на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)