НОВАК ДОЛАЗИ КУЋИ: Стижем, недостаје ми Србија!

Од сталног дописника из Париза - Горан Чворовић

12. 10. 2020. у 09:00

ПОСЛЕ меча, Новак је истакао да ће недељу дана да себи да одушка, после чега ће да одигра турнир у Бечу, који претходно није био у његовом календару.

НОВАК ДОЛАЗИ КУЋИ: Стижем, недостаје ми Србија!

ФОТО: ЕПА

- Немам много времена да се одмарам и опуштам. Провешћу квалитетно време са најближима, децом, супругом, родитељима. Бићу у наредном периоду у Србији и у региону. Радујем се да будем са својим народом и у свом граду. То ми прија и недостаје - рекао је Новак.

ПРВО МЕСТО И ГРЕНД СЛЕМОВИ

НОВАК је нагласио да и даље има исте професионалне циљеве.

- Највећи су историјски број један и гренд слемови. Када будем остварио један, за који имам веће изгледе, а то је ренкинг, надам се већ следеће године, онда ћу се усредсредити у потпуности на гренд слемове и дати им сву пажњу. Неће то бити нека велика разлика, јер су у последњој деценији моје каријере гренд слемови ионако били најбитнији.

Био је, наравно, разочаран резултатом, али и додао, обраћајући се на конференцији за медије, да то није ни први ни последњи меч који је изубио у каријери.

- Знам тачно шта треба да радим, а прва ствар је да се тотално опустим и размишљам о нечему другом! Прво ћу да изађем из "мехура" и да се коначно мало прошетам.

Новинаре је занимало да ли и даље жели да потуче рекорде који стоје пред њим.

- Да мислим да је прекасно, мислим да бих данас завршио каријеру! Али пошто не мислим да је прекасно, наставићу даље, колико год имам горива у ногама, љубави, жеље и воље да наставим да се бавим овим спортом и да се из дана у дан трудим да будем бољи играч и у што бољој форми. Један пораз, иако је финале гренд слема, не може толико да ме поремети. Доста сам развио, како то Енглези кажу, "чврсту кожу". Не дозвољавам да ме пољуљају разне спекулације и ситуације ове врсте.

ПОДРШКА Навијачка група "Србикоси"/ФОТО: АП

Иако је, како каже, ушао у четврту деценију, циљеви му се нису променили.

- И мене и Надала, а поготово Федерера, који је старији од нас, одјављивали су и пензионисали много пута до сад. Али, нас тројица и даље показујемо и доказујемо да смо најбољи играчи на свету, упркос очекивањима да можда треба да окачимо рекет о клин. И даље има велику жељу да играм тенис, јер је за мене овај спорт и игра, и љубав, и ужитак - рекао је Новак.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)