МИЛОЈЕВИЋ НАКОН ТРИЈУМФА НА КРАЈИНОВИЋЕМ: Победа која даје крила

Од сталног дописника из Париза - Горан Чворовић

29. 09. 2020. у 21:13

МИЛОЈЕВИЋ НАКОН ТРИЈУМФА НА КРАЈИНОВИЋЕМ: Победа која даје крила

ФОТО: М. Вукадиновић

ПРОЛАСКОМ у друго коло Ролан Гароса, остварио је Никола Милојевић (144. АТП) највећу победу у својој досадашњој каријери, над земљаком Филипом Крајиновићем.

Сутра ће му противник бити Словенац Аљаж Бедене.

- Гледам с великим задовољством на ову победу. Није свеједно када играте против топ 30 играча. Поготово када се први пут квалификујете за главни жреб. Али, то је на неки начин била предност, јер сам знао шта да очекујем. Доста смо тренирали заједно. Знао сам да ће бити много тешко, али нисам имао шта да изгубим први пут. Од 128 играча могло је баш и да не буде против некога из Србије, али жреб је, нажалост, био такав. Победа је, чак, можда још и слађа, зато што сам савладао врхунског играча - анализирао је Милојевић до сада најблиставији тренутак у својој каријери.

ФИЛИП: СТРЕС ЈЕ БИО ЈАЧИ, окрећем се мечевима у дворани

Филип Крајиновић/ФОТО: М. Вукадиновић

- ЗАСЛУЖЕНА победа. Био је бољи, ту нема приче. Поштено ме је добио. Играо је храбро. Био сам много пасиван. Једноставно, стрес је био јачи од мене. Нисам се најбоље изборио с притиском. Прихватам пораз и идем даље.

Тим речима обратио се Филип Крајиновић после пораза од Милојевића, осврћући се и на услове.
- Нехумано је да се игра напољу на 10 степени. Али, не желим да се правдам. Ценим то што организатори дају све од себе. Боље је да играм него да не играм. Фокусираћу се на следеће турнире и заборавићу ово што је пре могуће.
Сада се прелази на "индор" подлогу.
- Играћу турнире у Келну, Бечу и Паризу. То би требало да буде све за ову сезону. Близу сам топ 20 и пробаћу да испуним циљ. Жао ми је што сам на Гаросу испустио ту шансу - закључио је Крајиновић.

Пролазак кроз квалификације не само да га није уморио, већ му је, изгледа, послужио као загревање.

- Осећао сам се веома добро у квалификацијама, сваки пут сам играо три сета, тако да сам имао самопоуздање да ћу моћи да издржим.

Двадесетпетогодишњи Милојевић се сада окренуо следећем противнику.

- Искрено, нисам ни знао да играм против Беденеа. Од оних сам играча који не гледају жреб. Тек сада могу да будем опуштен. Имам сјајну победу иза себе, руке су ми одрешене. Дан паузе би свакако требало да буде довољан за опоравак. Даћу све од себе - закључио је Милојевић, који је истакао да је у последње време доста напредовао, нарочито физички, у сервису и форхенду што му, како каже, сада омогућује да буде офанзивнији.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)