Новак је громобран за све играче, не треба да се повуче ако то не жели: Ђоковићев највећи критичар стао у одбрану Србина

Новости онлине

08. 07. 2020. у 18:36

Један од најбољих тенисера свих времена Матс Виландер, који је често у прошлости знао да изнесе низ критичких коментара према првом рекету планете Новаку Ђоковићу, стао је у одбрану српског аса, који се недељама уназад налази на удару светских медија.

Новак је громобран за све играче, не треба да се повуче ако то не жели: Ђоковићев највећи критичар стао у одбрану Србина

Матс Виландер фото: ЕПА

Подсетимо, Новаку се замера на организацији хуманитарног турнира Адрија тур, који је после издања у Београду, морао да буде прекинут пред финални меч турнира у Задру, пошто је бугарски тенисер Григор Димитров објавио да је позитиван на вирус корона.

- Интервјуисао сам Ђоковића првог дана Адрија тура и био је веома срећан оним што је помогао да се организује. Рекао је да је имао сузе у очима током меча. Хтео је да уради нешто добро за младе из своје земље - рекао је Виландер, додавши да српски ас не ни требало да се повуче са позиције председника Уније играча.

- Да ли би Ђоковић требало да се повуче? Не ако не жели то! Ако се толико изложиш јавности, нормално је да понекад не будеш у праву, али не би требало да испашташ због своје иницијативе. Он је као громобран за све играче. Ова ситуација ме подсећа на оно што ми се догодило 1988. године, у време паузе између АТП-а и Гранд прија, када је једини топ играч који ме је подржао био Тим Мајоти, док су данас сва тројица топ тенисера део 'Савета играча' и хоће да раде за добро тениса - рекао је Матс Виландер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)