ЕНГЛЕЗИ У ПРОБЛЕМУ ЗБОГ ЕМБАРГА: Одговор ВТА на суспензију Рускиња и Белорускиња - милионска казна организаторима Вимблдона

Novosti online

04. 07. 2022. у 11:41

СВЕ је извесније да ће Тениски савез Енглеске (ЛТА) и Ол Ингланд клуб скупо платити неразумну одлуку да са овогодишњег Вимблдона протерају тенисере из Русије и Белорусије.

ЕНГЛЕЗИ У ПРОБЛЕМУ ЗБОГ ЕМБАРГА: Одговор ВТА на суспензију Рускиња и Белорускиња - милионска казна организаторима Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Руси и Белоруси добили су забрану за учешће на овом турниру због војне интервенције у Украјини.

Првобитна реакција АТП и ВТА била је да се на овогодишњем издању незваничног првенства света не додељују рејтинг поени, што је изазвало негодовање дела играча и играчица, чак и оних који су првобитно подржали руске и белоруске колеге.

То је изазвало нову реакцију из ВТА која је сада новчано казнила ЛТА и Ол Ингланд клуб због забране играња Рускињама и Белорускињама.

Како преноси "Спорт клуб", ЛТА је кажњен са 750.000 долара због турнира у Истборну, Нотингему и Бирмингему који служе као припрема за гренд слем, а због суспензије на Вимблдону са 250.000 долара је кажњен Ол Ингланд клуб, као организатор Вимблдона.

Енглези су најавили жалбе због одлуке ВТА, а у томе ће имати подршку британске владе, која је и инсистирала на суспензији руских и белоруских тенисера и тенисерки.

 

БОНУС ВИДЕО - Руси навијају као један: Косово је срце Србије

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НИКО ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Финале како како тенис не памти