ЂОКОВИЋ ЈЕ СИМБОЛ СЛОБОДЕ И ХРАБРОСТИ: Италијански политичар страствено стао у одбрану Србина, назвао све који га нападају кукавицама

Novosti online

26. 05. 2022. у 22:55

ПРИЧА о Новаку Ђоковићу и његовом одлучном одбијању да прими ковид вакцину, још увек је актуелна. Први рекет планете и даље је тема великих дискусија у многим деловима света, а његово име још увек одзвања Апенинима, које је недавно тријумфално напустио.

ЂОКОВИЋ ЈЕ СИМБОЛ СЛОБОДЕ И ХРАБРОСТИ: Италијански политичар страствено стао у одбрану Србина, назвао све који га нападају кукавицама

ФОТО: АП

Чврст став Србина није му дозволио да на почетку тениске сезоне учествује на неколико турнира, укључујући Аустралијан опен и такмичења у Америци, где су и даље на снази исти закони за учешће. 


Последњи који је стао на страну Новака Ђоковића и говорио о светски познатом случају био је Виторио Сгарби, ликовни критичар и тренутно градоначелник италијанске општине Сутри.

- Уметност је индивидуална ствар, музика је индивидуална, спорт је индивидуалан и ни ваше држављанство нити неки став не могу да буду разлог да се спречи неко да доминира.Тако да ко год да је спречио Ђоковића да игра у Аустралији, он је кукавица. То је влада неспособних који су га третирали као да је болестан. Толико је био болестан да је стигао у Италију и освојио турнир чим су ове забране које су поставили неспособни укинуте - поручио је Италијан

За крај, Италијан је додао да чврсто стоји уз Новака Ђоковића, његове ставове и идеје, јер сматра да је човечанству потребно здраво размишљање. 

- Морамо да живимо у здравом свету, а болесни морају да се лече. А Ђоковић је показао какав је чим су му дозволили да игра. Сада видимо да живимо у свету несрећних и у свету кукавица. Ђоковић је са друге стране симбол храбрости и слободе. Уз њега сам и подрђавам га у овом тренутку - подвукао је Сгарби.

Иначе, Згарби је почетком овог века посећивао наше манастире на Косову, о којима никада није престао да прича. Наглашавао је да се тамошња "уметност мора бранити и оружјем", гарантујући тако "културолошку мир" јер фреске у манастирима у Пећкој Патријаршији, Грачаници и Дечанима имају исту вредност као оне Ђотоа у Капели Скровења у Падови.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)