"ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРОДАЈЕ БОМБЕ САУДИЈЦИМА И НИКОМ НИШТА": Аустралијанац ударио на Вимблдон, поменуо и злостављање Новака Ђоковића

Новости онлине

26. 05. 2022. у 09:54

ЏОН Милман је завршио такмичење на Ролан Гаросу већ у првој рунди, али је његов став о Вимблдону имао велики одјек.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРОДАЈЕ БОМБЕ САУДИЈЦИМА И НИКОМ НИШТА: Аустралијанац ударио на Вимблдон, поменуо и злостављање Новака Ђоковића

ФОТО: Тањуг

Аустралијанац је, без имало ограда, причао о ситуацији и одлуци да се забрани играње руским и белоруским такмичарима на гренд слему у Лондону.

Као један од представника АТП Савета играча, прозвао је британску Владу да објави да ли је она стајала иза одлуке Вимблдона.

- Мој отац обожава турнир, Вимблдон је светилиште, друже, прелепо место. Обожавам га. Али ми се не свиђа како су донели одлуку. Ако су тачна та шушкања о томе да је одлуку донела Влада, онда она треба да се огласи и каже да је то до њих. Старим, неће бити још много прилике да се оде на Вимблдон, тако да ћу играти, мада, можда ми то и забране после овога што говорим. Могу то, зар не? Са тим имам проблем од почетка, унилатералне одлуке - изјавио је Милман.

Још нешто је желео да подвуче.

FOTO: M. Vukadinović

 

- Прво, желим да нагласим да сам против било каквог конфликта где страдају људи. Руско-украјински сукоб је ужасан. Моје срце крвари због Украјинаца, украјинских играча, мрзим то. Али мрзим сваки конфликт. Није ми се допао ни рат у Ираку када су људи умирали као колатерална штета. Не допада ми се што Велика Британија продаје бомбе Саудијцима док они бомбардују Јемен. Не допада ми се конфликт Израела и Палестине, конфликт у Либији, свуда где људи умиру. Све је то глупост. Исто тако не волим унилатералне одлуке - додао је Милман.

Он је рекао и да је могло знатно другачије да се уради.

- Била је прилика да имамо Русе и Белорусе на Вимблдону. Имали сте две опције - препоруке, не чак ни правила, дате од стране Владе Велике Британије. Једна, да се потпише декларација и да се игра, друга да се забране. Без икаве консултације донета је унилатерална одлука да им се забрани да играју. То је једноставно против свега што је тенис. Имам проблем због тог недостатка комуникације. Играчи из Савета, представници играча у Управи АТП нису консултовани све док одлука није донета. Руси и Белоруси нису чак ни питани да ли би потписали декларацију пре него што је одлука донета. Причамо о њиховој безбедности, нису ни упитани да ли би потписали. И то је то где владајући греше у тенису, на гренд слем нивоу, јер то би требало да буде партнерство - поручио је Милман.

Није пропустио ни да помене случај Новака Ђоковића, када су Србина "злостављали" водећи људи Аустралије.

- Знам да је ковид био тежак у протекле две године, имали смо промене датума гренд слемова три пута и најбољи светски играч Новак Ђоковић је био закључан у притвору две недеље, то су биле ужасне сцене, без обзира на то да ли сте за вакцинацију или против ње. Тешка су времена, али негде мора да се престане, тако да ће бити промена у руковођењу и бити тако да играчи и турнири раде заједно. То не видим, нарочито не у овој одлуци.

Фото АП

 

Јасан је и по питању одлуке о одузимању поена за Вимблдон.

- Дозволили смо нашим играчким представницима и представницима турнира да донесу одлуку. Очигледно, било је много опција на столу, али суштина је да не можете да донесете унилатералну одлуку и искључите играче. То је дискриминација, зар не? Играчи су игнорисани. Нема консултација. Имате фрустрацију с њихове стране због свега, игноришу их, поени им се одузимају, и поврх свега ту је дискриминација. Морамо да почнемо да радимо заједно, а то се не догађа - закључио је тенисер из Аустралије.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОЛИНА СА КОСОМ: Слика коју до сада сигурно нисте видели! (ФОТО)