ДЕПОРТАЦИЈА ПРЕТИ БЕКЕРУ: Славни тенисер пребачен у мало "мекши" затвор

Novosti online

25. 05. 2022. у 21:30

БОРИС Бекер је наводно пребачен у затвор који се користи за затварање страних криминалаца, што указује да ће по истеку казне бити депортован из Велике Британије.

ДЕПОРТАЦИЈА ПРЕТИ БЕКЕРУ: Славни тенисер пребачен у мало мекши затвор

ФОТО: АП

Према писању Тајмса, његов адвокат је новинарима у Берлину рекао да је пребачен у  Хунтеркомб у Оксфордширу. Бивши тенисер број један, задржан је у затвору Б категорије, Вандсворту,  због прикривања имовине од два и по милиона фунти, како би избегао да плати новац који је дуговао након банкрота. Немац живи у Великој Британији од 2012. године, али се сматра да нема британско држављанство

Његов адвокат рекао је новинарима у уторак у Берлину: 

- Борис Бекер је данас пребачен у затвор Хунктеркомб. То је затвор категорије Ц, што значи да има низак ниво безбедности.

Најновија истраживања Хунтеркомба 2017. године показала је да је од 197 мушкараца пуштених из затвора, 185 одмах депортовано. Бекер ће се квалификовати за аутоматску депортацију јер је страни држављанин без британског држављанства, који је осуђен на затворску казну дужу од 12 месеци.

Казна му је одређена према закону о несолвентности, а порота га је прошлог месеца прогласила кривим по четири тачке на крунском суду у Саутворку. Након тога је окривљен на основу још 20 тачака које се односе на његов банкрот 2017. Био је суочен са максималном затворском казном од седам година.

Троструки освајач Вимблдона има 54 године, рекао је прошлог месеца да је његово богатство од 38 милиона фунти уништено разводом, издржавањем деце и скупим животним обавезама. Пороту су подсетили на Бекерову осуду 2002. године у Немачкој за утају пореза и покушај утаје пореза након што је живео у земљи док је званично био становник Монака. При чему је тужилаштво рекло да је то осликава његову "склоност" ка непоштењу и скривању информација од власти.

 

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери