СРБИН РАЗОРУЖАО АМЕРИЧКОГ БОМБАРДЕРА: Крајиновић пре кише послао Опелку кући

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

23. 05. 2022. у 13:07

ФИЛИП Крајиновић (55. АТП) је у другом колу Ролан Гароса! Савладао је фаворизованог Рејлија Опелку (17. носилац) у три сета, резултатом 7:6, 6:2, 6:3.

СРБИН РАЗОРУЖАО АМЕРИЧКОГ БОМБАРДЕРА: Крајиновић пре кише послао Опелку кући

Фото АП

Сјајно је почео Филип. Није подлегао притиску на папиру јачег противника. У њиховом претходном и једином до сада сусрету, у истом овом граду, у два сета, прошле године у Берсију, Опелка је био бољи, али то, као ни тренутни пласман, нису импресионирали српског тенисера.

Одолео је ударима, први сет је протекао уједначено, а одлучио је тај-брек у коме је Крајиновић имао више одлучности.

Меч је ипак почео на време, иако су метеоролози, који су делимично промашили у предвиђањима, најављивали јаку кишу за читаво преподне. Играло се по тешком и спарном времену, по влажном ваздуху, с тешким лоптицама, али без већих падавина. Ту и тамо, прснула би по која кап.

У таквим условима и други сет је почео наизменичним освајањем гемова, да би се Крајиновић одвојио брејком у 6. гему, а ово вођство је потврдио сигурним сервисом. На семафору је стајало 5:2. Наставио је Опелка да греши и на свом следећем сервису, где је Крајиновић после двоструке сервис грешке противника имао три сет лопте, и већ прву искористио.

Већ у 4. гему 3. сета Крајиновић је имао три брејк лопте, али није увећао предност. Сигурно је, ипак, одржавао вођство, а нову прилику да одузме сервис имао је поново на следећи Опелкин сервис-гем. Те ситуације су се редовно понављале. Крајиновић је, једноставно, био бољи и далеко лакше освајао свој сервис. Брејк је уследио баш кад је требало, за вођство од 5:3 и сервис за велику победу.

Бонус видео: Свемирско светско првенство: Спектакл какав фудбал не памти

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)