ЂОКОВИЋ СЕ ОКРЕПИО НА ОСТРОГУ! Митрополит Јоаникије пожелео Новаку да се што пре врати на терен и настави са победама (ФОТО)

В. КАДИЋ

22. 01. 2022. у 17:14

ОКРЕПИО се јуче крај ћивота Светог Василија Острошког Новак Ђоковић, након вишедневне исцрпљености због драме коју је преживео у далекој Аустралији.

ЂОКОВИЋ СЕ ОКРЕПИО НА ОСТРОГУ! Митрополит Јоаникије пожелео Новаку да се што пре врати на терен и настави са победама (ФОТО)

ФОТО: Велиша Кадић/Василије никитовић/Митрополија Црногорско-приморска

Благодат Чудотворца дало му је нову снагу и енергију пред нова доказовања. У Острогу, геније белог спорта срео се са митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем и братијом манастира.

- Благословите, владико - изустио је Ноле док је прилазио митрополиту.

- Бог те благословио. Добро нам дошао. Желим да се што пре вратиш на терен и поново почнеш да се бавиш оним по чему си прославио не само себе већ свој народ и државу - рекао је владика Јоаникије, преносећи радост свештенства, монаштва и целог народа.

А онда је Новак направио неколико корака и у молитвеној тишини приступио светитељу.

Неко од верника са радошћу изусти да су му требале груди Светог Василија.

- Приложио је на њих своју главу. Из Острога наш Ноле кренуће у нове победе - чуло се у острошкој пештери у којој се обрео и градоначелник Никшића Марко Ковачевић.

- Добро нам дошао, шампионе! Чекамо те у Никшићу. Воли те твој град - рекао је Ковачевић уз чврст загрљај.

- Управо ових дана планирао сам да обавим велики број разговора са грађанима Никшића. Почео сам од почасног. Велика је радост моја у сусрету са нашим Новаком под Острогом.

Први тенисер света, чији корени воде порекло из Јасеновог Поља код Никшића, минулог септембра проглашен је за почасног грађанина Никшића. Иницијатива је потекла управо од Марка Ковачевића, градоначелника.

- Ми из Никшића имамо посебан разлог да будемо поносни на све што је досад урадио, јер његова породица потиче са територије наше општине и он то истиче са поносом. Мислим да ће нама бити већа част што га проглашавамо почасним грађанином него њему самом - поручио је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)