НОВО САОПШТЕЊЕ АТП: ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ НИ НА РОЛАН ГАРОС! И Французи спуштају рампу за невакцинисане, а за Новака неће важити ни изузеће

Novosti online

19. 01. 2022. у 16:36

АТП је послао поруку свим тенисерима и тенисеркама да неће моћи да играју на Ролан Гаросу ове године уколико не буду вакцинисани!

НОВО САОПШТЕЊЕ АТП: ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ НИ НА РОЛАН ГАРОС! И Французи спуштају рампу за невакцинисане, а за Новака неће важити ни изузеће

FOTO: AP/Tanjug

Француска тениска федерација обавестила је АТП, а они мејл проследили свим тенисерима, да ће француска влада ускоро донети закон који забрањује невакцинисаним спортистима да се такмиче у било ком спортском догађају.

Што је још важније, порука не оставља отворену наду за било кога да ће моћи да игра чак и уколико има антитела због прележане короне. Једностано, барем један "убод" је неопходан.

Наслов АТП-овог "мејла" је био "ВАЖНО: Захтеви за вакцинацију у Француској", а у њему се, додуше, додаје да би на РГ могли да иду невакцинисани тенисери који добију медицинско изузеће -  с тим да Новак Ђоковић наводно не би био укључен у овај изузетак.

Ђоковић тренутно борави у Београду после ситуације коју је преживео у Аустралији одакле је недавно депортован, иако је пред почетак турнира добио медицинско изузеће и није морао да се вакцинише. Уколико то не учини, без обзира на резултате на АО, изгубиће прво место на АТП листи.

Ноћна мора за најбољег тенисера света не престаје у Булоњској шуми, пошто баук обавезне вакцинације вреба и из вимблдонске траве.

Ово данас преносе британски медији, најављујући да ће министарка унутрашњих послова Уједињеног краљевства Прити Пател отказати Ђоковићу визу на сличан начин како је то урадио министар за имиграције Аустралије Алекс Хоке.

Имајући у виду да су и САД најавиле закон сличан аустралијском по питању уласка странаца у току пандемије, постаје јасно да ће Новак имати веома сужен простор деловања уколико уопште намерава да заигра ове сезоне. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

МЕДВЕДЕВ НЕ ГУБИ НАДУ: Ако будем могао да играм, бићу срећан