МЕЛБУРН ОПЕТ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ: Суд који је протерао Ђоковића најавио ванредно обраћање

Новости онлине

19. 01. 2022. у 10:59

НОВАК Ђоковић је депортован из Аустралије, а да тамошњи Савезни суд није ни образложио зашто је одбио жалбу најбољег тенисера света на одузимање визе од стране министра за имиграције Алекса Хока. По хитном поступку је Ноле протеран, а суд ће се тим поводом коначно огласити.

МЕЛБУРН ОПЕТ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ: Суд који је протерао Ђоковића најавио ванредно обраћање

ФОТО: ТСС/Неда Милетић

И то у четвртак, 20. дана јануара.


Тада ће један од тројице судија Џејмс Алисоп прочитати образложење зашто су он и двојица његових колега једногласно одбацили жалбу Новаковог правног тима. 

Када је у недељу ујутру по нашем времену Савезни суд Аустралије решио да се Ђоковић депортује, само је саопштено да је "одлука донета једногласно", а да ће се "накнадно саставити образложење". Дошло је време да се баш оно и чује, јер ће се судија Алисоп обратити јавности уз пренос уживо.

Шта се, заправо, све догодило Новаку?

Подсетимо, Ђоковићу су најпре замерали на аеродрому да није имао ваљану документацију за улазак у Аустралију. Ту тврдњу је он на окружном огранку Савезног суда у Мелбурну оборио, али је пет дана касније поменути министар Хок искористио право које му закон даје да он лично некоме одузме визу ако тог некога процени као особу која угрожава здравље, безбедност и/или ред у Аустралији.


Имајући у виду да аустралијски министар за имиграције, по Закону о имиграцијама, може за било ког странца да донесе такву одлуку, Савезни суд је потом ступио на сцену и једногласном одлуком трочланог судијског већа протерао Ђоковића из државе у коју је дошао да брани три узастопно освојене титуле на Аустралијан опену.

Останите уз "Новости спорт" и први сазнајте најновије вести о томе како је Новак Ђоковић, али и шта се дешава у вези са Аустралијан опеном 2022, који је почео у понедељак без браниоца титуле.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ИСТОРИЈА СЕ ПИШЕ У „ГРАДУ СВЕТЛОСТИ“ Ево какве су шансе да Новак Ђоковић одбрани титулу на Ролан Гаросу!