КАКО ЈЕ ИСКРИВЉЕНА СЛИКА О НОВАКУ КАО ПРОТИВНИКУ ИМУНИЗАЦИЈЕ: Жигосан због "зум" разговора

Ђ. С.

16. 01. 2022. у 22:42

У ДАНИМА када се свет премијерно сусрео са налетом вируса корона, и када је Србија, као и остале државе на планети, била у строгом карантину, познате личности, па и спортисти, покушали су да доколицу убију онлајн четовима и разговорима.

КАКО ЈЕ ИСКРИВЉЕНА СЛИКА О НОВАКУ КАО ПРОТИВНИКУ ИМУНИЗАЦИЈЕ: Жигосан због зум разговора

Foto: Printskrin

Један од њих био је и онај из 2020. у којем су учествовали: Новак Ђоковић, Душан Борковић, Душан Лајовић, Марко Пантелић, Александар Атанасијевић, Ненад Зимоњић, Виктор Троицки и Филип Крајиновић.

Током поменутог разговора српских спортских одликаша, настала је и изјава Ђоковића која је послужила светским мејнстрим медијима да Ђоковића жигошу као антиваксера и креирају пропаганду која му је на крају ускратила право да се такмичи на овогодишњем Аустралијан опену.

- Ја први нисам за те вакцине, нисам присталица тога да морам да се вакцинишем да бих путовао. Ако то буде било правило и закон, шта ће онда бити? Морам да одлучим да ли ћу се подвргнути томе или не. Тренутно стојим при овоме сада, да ли ће се променити, не знам, али утиче директно на мој посао - гласио је тада став првог играча планете.

И тада је настало оно што се у популарној култури назива "ефекат лептира". Објашњење тог феномена каже да један замах лептирових крила на западној хемисфери Земље, може да произведе цунами на истоку. А управо је Ђоковићева изјава из шпанског карантина креирала тајфун медијских списа западњачких харанги, које су брже-боље потрчале да му налепе етикету противника вакцинације.

Од тада, Ђоковић је остао поприлично нем по питању цепљења, сам је признао на уласку у Аустралију да није вакцинисан, али осим тога - ништа. Међутим, управо су изјаве од пре две године из текста Би-Би-Сија искоришћене као један од главних аргумената да се Новаку одузме право да учествује на Аустралијан опену и да се окарактерише као протинвик имунизације.

БОНУС ВИДЕО: КАД ДРЖАВА БРИНЕ О ШАМПИОНИМА! Како су се низали успеси Србије у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИСТОРИЈА СЕ ПИШЕ У „ГРАДУ СВЕТЛОСТИ“ Ево какве су шансе да Новак Ђоковић одбрани титулу на Ролан Гаросу!