СРАМОТА! ЂОКОВИЋ УЗ ЈАКУ ПРАТЊУ ОТЕРАН ИЗ ДРЖАВЕ: Аустралија остала до самог краја доследна срамном односу према највећем икад (ФОТО)

Novosti online

16. 01. 2022. у 13:35

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић је напустио Аустралију после 11 драматичних дана и низа скандала какве тенис не памти!

СРАМОТА! ЂОКОВИЋ УЗ ЈАКУ ПРАТЊУ ОТЕРАН ИЗ ДРЖАВЕ: Аустралија остала до самог краја доследна срамном односу према највећем икад (ФОТО)

Фото: Профимедиа

Аустралија је од првог тренутка када је Новак Ђоковић 5. јануара слетео у Мелбурн, па све до тренутка када је најбољи тенисер света напустио тај град, Аустралија је имала катастрофалан третман према Србину.

Уз петнаестак минута закашњења полетео је авион за Дубаи, а појавиле су се и фотографије са аеродрома које показују како су Новак и његов тим уз пратњу обезбеђења ишли на укрцавање. што може да се види на фотографијама насталим на аеродрому.

Подсетимо, Новак Ђоковић је пут Аустралије кренуо 4. јануара. Том приликом је послао поруку да је добио медицинско изузеће од вакцинације. Међутим, дан касније Новаку није омогућен улазак у земљу.

После тога Ђоковић је прошао неколико саслушања и смештен је у притвор на аеродрому у Мелбурну. Тим поводом се огласио отац Срђан Ђоковић који је најавио окупљана у одбрану Новака.

Малтретирање Ђоковића се наставило и после аеродрома, пошто је смештен у хотел у коме није добијао ни редовно храну.

Новак се први пут огласио на бадње вече.

Срби из Аустралије су се окупљали испред хотела у коме је смештен Новак и сваки дан му пружали гласну подршку. Ђоковић и његов адвокатски тим су одмах уложили жалбу на одлуку граничне полиције о забрани уласка.

Да је реч о политичком прогону Новака Ђоковића јасно је и из шокатне претње Владе Аустралије, да неће поштовати одлуку суда уколико она буде ишла у корист српског тенисера.

Упркос свим притисцима Новак Ђоковић је добио Владу Аустралије на суду, па је том одлуком њему враћена виза за боравак у Аустралији. Одлука суда је значила да је Новак Ђоковић слободан човек.

Ипак, министар за имиграцију Алекс Хок је одлучио да поново укине визу, након чега је суд одбио жалбу коју је упутио Новак и његов адвокатски тим.

(Курирспорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

СКАНДАЛ: Мечеви Ролан Гароса намештени?!