ТЕНИСКО ЧУДО: У истом дану два најневероватнија поена у историји (ВИДЕО)

Д. Н.

07. 12. 2021. у 18:51

ТЕНИС је, захваљујући ветру, добио два историјска поена, каква досад нису виђена.

ТЕНИСКО ЧУДО: У истом дану два најневероватнија поена у историји (ВИДЕО)

Фото: Илустрација

Сцене забележене током челенџера у Анталији дуго ће се препричавати.

За први поен који ће се памтити побринуо се и сервисер Иван Неделко из Русије, али и временске (не)прилике. Руски тенисер је против фаворита, Чеа Илкела из Турске, при заостатку од 0:2 сервирао лукаво, а атипично - "испод руке". Надао се да ће то бар мало збунити супарника, но снажан удар ветра тако је фелширао и успорио лоптицу, да је она одмах по паду у део терена домаћег играча почела нагло да се примирује, па 144. тенисер света није имао никакве шансе да је стигне.

Али, можда још невероватнији поен десио се на мечу између Дукчија Лија из Јужне Кореје и Фабијана Марозана из Мађарске.

Наиме, када је у једној размени удараца четврти пут дошао на ред да лоптицу захвати рекетом мађарски тенисер, услед јаког ветра он је то учинио рамом, па је она отишла "небу под облаке". Марозан је био убеђен да је изгубио поен, али се онда десило право мало чудо - лоптица је "однета" на супарничку половину терена, и то под таквим углом и уз такво одбијање од тла, да је ривал са Далеког истока остао немоћан.

Иначе, Ли је и поред овог невероватног, а изгубљеног поена, добио меч (6:4, 6:1), док је због временских неприлика прекинут дуел Илкела и Неделка при резултату 2:1.


БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету
 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)