"ЂОКОВИЋ ЈЕ ЕМОТИВНО УЗДРМАН": Није се десило оно што је он желео...

Новости онлине

28. 10. 2021. у 09:20

НОВАК Ђоковић би коначно требало да се врати тенису у Паризу. Иако се спекулисао да је Србин завршио сезону после неуспеха у Њујорку, он се појавио у Француској.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ЕМОТИВНО УЗДРМАН: Није се десило оно што је он желео...

FOTO: AP/Tanjug

Покушаће Новак у великом стилу да заврши сезону, у којој је имао све, па остао без доста тога. Сезону у којој су га медији мрзили, па обожавали и опет на крају осуђивали.

Управо о томе је причао Борис Бекер, човек који је и сам прошао кроз силну "голготу" као и Новак. 

Немац, који је од 2013. до 2016. био и тренер најбољег тенисера света, сматра да напади којима је Ђоковић изложен у медијима у последње време нису нимало примерени.

- Ја сам први који разуме шта значи стресна ситуација са медијима. Имам такав случај до данашњег дана - рекао је Бекер у Еуроспортовом подкасту "Жута лоптица".

Новака није било на терену још од финала Ју-Ес опена, у ком је испустио прилику да оствари календарски гренд слем.

Бекер сматра да је то јако утицало на Новакове емоције и да га је на неко време удаљило од терена, како би се прегруписао.

- Новак схвата какву шансу је пропустио у финалу Ју-Ес опена. Да је победио, престигао би Федерера и Надала са 21 гренд слем титулом. За њега је то био велики емотивни проблем, то што се није догодило оно што је желео - додао је Борис.

Ђоковић је најавио да ће играти ускоро на мастерсу у Паризу, а гледаћемо га и у Дејвис купу.

- Надам се да ће ускоро играти. Мислим да ће све бити много јасније када се врати послу и почне да игра опет на турнирима. Чини се да је сада веома емотивно уздрман свим тим нападима - додао је Немац.

Он има и савет за броја један и подвлачи да би Ђоковић требало да има на уму како је публика у Њујорку реаговала после тог пораза од Медведева.

- Овације које је добио у том финалу биле су добар знак за њега, требало би свима да буде јасно да је на путу да га многи заволе у финишу каријере. Поштовање према његовој игри увек је било присутно, али сада су многи и емотивно стали уз њега - закључио је Бекер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)