ОКО НОВАКА ЗАРАТИЛИ ПРЕМИЈЕРИ АУСТРАЛИЈЕ И ВИКТОРИЈЕ! Ендруз: Нема изузетака - Ђоковић мора да се вакцинише, Морисон: Двонедељни карантин

Novosti online

27. 10. 2021. у 13:08

ПОТПУНА конфузија влада међу политичарима у Аустралији кад је реч о правилима за вакцинацију, а све после одлуке да се невакцинисаним играчима (читај Новаку Ђоковићу) и играчицама ипак дозволи наступ.

ОКО НОВАКА ЗАРАТИЛИ ПРЕМИЈЕРИ АУСТРАЛИЈЕ И ВИКТОРИЈЕ! Ендруз: Нема изузетака - Ђоковић мора да се вакцинише, Морисон: Двонедељни карантин

Фото: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Аустралијски премијер Скот Морисон изразио је мишљење да би за невакцинисане тенисере требало да се организује двонедељни карантин, али с тим мишљењем не слаже се Денијел Ендруз, премијер државе Викторија у којој се налази Мелбурн.

Ендруз је поновио да се залаже да се невакцинисаним спортистима не дозволи учешће на првом гренд слему сезоне.

– Због сваког вакцинисаног становника Викторије који је урадио праву ствар, моја влада неће поднети захтев за изузеће ниједног невакцинисаног играча – остаје при ранијем ставу Ендруз.

Ђоковић је само један од многих тенисера који су одбили да открију свој вакцинални статус, дакле, не једини и не играч који је рекао не вакцинацији, Ноле не жели да се изјасни, а то је Ендрузу и компанији довољно да му ускрате право да брани титулу коју је освајао девет пута у претходних 14 година.

У понедељак је у јавност процурио имејл који је ВТА послала играчицама, из кога се може закључити да ће и невакцинисаним тенисеркама бити омогућен наступ у Мелбурну уколико буду испуниле двонедељни карантин пре такмичења.

С друге стране, вакцинисани тенисери и тенисерке били би "награђени" тиме што не би морали да пролазе кроз карантин.

Руководство Тениског савеза Аустралије потврдило је да интензивно ради на усаглашавању ставова са федералном и локалном владом и изразило је наду да ће наредни Аустралијан опен бити "што је могуће ближи оном од пре пандемије".

БОНУС ВИДЕО - Ђоковићи возе бицикл на Ушћу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)