ДОБОЈ ИЗНЕДРИО НОВОГ ЂОКОВИЋА: Вансеријски таленат прегазио конкуренцију у Монте Карлу

Љ.ЂУРИЋ

17. 10. 2021. у 21:17

ДОБОЈЛИЈЕ су данас дочекале свог хероја, 15-годишњег тенисера Марка Максимовића, победника завршног мастерс турнира у Монте Карлу за тенисере до 16 година, и његовог тренера Дениса Спахића.

ДОБОЈ ИЗНЕДРИО НОВОГ ЂОКОВИЋА: Вансеријски таленат прегазио конкуренцију у Монте Карлу

Фото Љ. Ђ.

У Тениском клубу Добој су се окупили љубитељи тениса, али и други суграђани, које је обрадовао велики успех младог Максимовића.

Марко се захвалио за подршку током турнира и најавио да га у наредном периоду очекују такмичења из категорије фјучерса.

- Радим са Марком већ десет година, а још пре пет уочио сам његов вансеријски таленат на којем још мора да се ради. То изискује и знатна средства, око 60.000 конвертибилних марака годишње. Зато апелујем да га подржимо сви, а посебно у материјалном смислу друштвено одговорна предузећа и институције - рекао је тренер Спахић на дочеку, додајући да је са ових простора једино Новак Ђоковић славио на мастерсу у Монте Карлу.

Истовремено, секретар ТК Добој, Драган Драгичевић, истакао је да клуб већ дужи период негује позитивну енергију, што су показали Марко и Денис.

Фото Љ. Ђ.

 

Марко је, као пети носилац, у финалу савладао Словака Михала Крајчија са 2:0 (7:5,6:3), док је пре финала редом побеђивао, трећег носиоца, Пољака Јакуба Једрежејчака (2:1), као и другог носиоца, Чеха Петера Брунцлика (2:0). 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)