НАДАЛ ОПЕТ КРИТИКУЈЕ НОВАКА: "Ђоковић се није увек понашао како доликује Броју 1 светског тениса"

Novosti online

15. 10. 2021. у 15:57

РАФА је у четвртак шокирао српску јавност похвалама на рачун Ђоковића, али је данас његов стриц Тони ресетовао однос породице Надал према Нолету на "фабричка подешавања".

НАДАЛ ОПЕТ КРИТИКУЈЕ НОВАКА: Ђоковић се није увек понашао како доликује Броју 1 светског тениса

EPA/CAROLINE BLUMBERG

Стриц и некадашњи тренер бика са Маљорке говорио је у подкасту Tres Iguales где је покушао да објасни, боље речено да оправда, непријатељски однос дела љубитеља тениса према Новаку.

- Пре свега, треба истаћи да је Ђоковић имао ту несрећу да се појави у врху тениса када је Туром практично владао "дуопол" Роџера и Рафе. Навијачи су већ били подељени тим ривалством које је имало смисла јер су њих двојица имали различите стилове игре, а и "персоналитије" - рекао је Тони Надал и додао да су ова двојица због тога прирасли срцу људима.

А онда је Тони пронашао кривца за то што Ноле никад није имао наклоност међу љубитељим тениса попут оне коју су уживали и још уживају његов сестрић и Федерер.

- Осим тога, Новаков его га је издао у многим ситуацијама. Не може се порећи да је Ђоковић често радио ствари које нису у складу са статусом тениског броја 1 у свету - извалио је Тони, без објашњења на које то ствари у Новаковој прошлости мисли.

На крају, Тони је "поткачио" и надолазеће снаге из Нове генераије тениса (Медведев, Зверев, Циципас), покушавши да објасни како се тенис мењао последњих година:

- Сада је то постала игра брзине, готово да нема више никакве стратегије. Брзина је пресудан фактор у грађењу поена, док је у Раино време било другачије. Млади играчи су све мање спремни да размишљају и само су фокусирани како што јаче да ударају лоптицу - закључио је Тони Надал, који тренутно ради са канадским тенисером Феликсом Оже- Аљасимом.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)