НОВАК НЕ МОЖЕ БЕЗ ПИРАМИДА: Семир Османагић о посети најбољег тенисера света археолошком парку у Високом

В. Н.

22. 09. 2021. у 08:00

ЧЕТВРТИ пут у последњих годину и по дана најбољи тенисер света Новак Ђоковић посетио је Високо у коме се налази археолошки парк "Босанске пирамиде", где га је, као и увек, срдачно угостио доктор Семир Османагић.

НОВАК НЕ МОЖЕ БЕЗ ПИРАМИДА: Семир Османагић о посети најбољег тенисера света археолошком парку у Високом

ФОТО: Принтскрин

- Новак је дошао на викенд, а он овде више није гост. Он је домаћи, јер ово сматра својим. Деца воле да бораве у нашем парку, а Новак посећује праисторијске тунеле. Овде није реч о такозваним пирамидама, већ о древним грађевинама. Оне регенеришу организам, врше детоксикацију, чисте вирусе и бактерије из организма - рекао је Османагић у јутарњем програму Прве.

За време свог боравка тамо, Ђоковић ретко када говори о тенису. Његове посете служе да не мисли на спорт у ком је најбољи на свету.

- Имао је фантастичну сезону, али не говоримо о тенису када дође овде. Прошлог пута је имао праву авантуру јер је истраживао тунел у који људска нога није крочила. Он је светски тенисер број један, влада годинама и остаће запамћен као један од најбољих спортиста свих времена. Због свега што добија овде, пирамиде су посебно место у његовом срцу - истакао је Османагић.

Семир је открио и једну занимљивост:

- Он је човек невероватне упорности, снаге... Нема тенисера који је могао такве преокрете да прави. Испред њега је још неколико година велике каријере. Новак стално размишља да унапреди тенис, али не само тенис. Размишљамо о једном центру за медицину, наша сарадња ће се наставити и у будућности.

БОНУС ВИДЕО - Сусрет Новака Ђоковића и Дејана Станковића на аеродрому Никола Тесла

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)