ЂОКОВИЋ ЗБОГ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА ЖРТВОВАО ЈУ-ЕС ОПЕН: Биће тешко у Њујорку! Шта је превагнуло да иде у Токију и игра још и дубл...

Новости онлине

01. 08. 2021. у 10:01

Горан Бубањ, тениски стручњак и некадашњи председник Тениског савеза Београда, рекао је да је Новак Ђоковић угрозио себи учешће на Ју-Ес опену.

ЂОКОВИЋ ЗБОГ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА ЖРТВОВАО ЈУ-ЕС ОПЕН: Биће тешко у Њујорку!  Шта је превагнуло да иде у Токију и игра још и дубл...

Фото: АП

Бубањ је гостујући у јутарњем дневнику на РТС говорио о Новаку Ђоковићу и његовом учешћу на Олимпијским играма.

Тениски стручњак сматра да је Новак Ђоковић због Олимпијских игара себи угрозио учешће на предстојећем УС Опену, али и да је неосвајање медаље у Токију неуспех.

"Вероватно као и он сам, али и велики део јавности – неуспех. Тражити узроке том неуспеху је мало дужа прича. Ако кренемо од почетка, од одлуке да уопште учествује – било је 50:50. Шта је превагнуло код те одлуке да учествује када је већ освојио три гренд слема и био исцрпљен. Не сумњам да је направио добру анализу и да је одлучио добро", рекао је Бубањ на јавном сервису.

На неке ствари, Ђоковић није обратио пажњу.

"То је можда још једна од ствари коју он није сагледао у старту – да он на Олимпијским играма неће бити са својим тимом, да неће бити са људима који му решавају ствари. Његов менаџер Едоардо Арталди би ово што ћу вам сада рећи сигурно приметио. Једна ствар која је потпуно техничке природе, а то је када играте сингл и дубл, онда ваш меч у појединачној конкуренцији мора да почне много раније јер се мечеви парова увек играју после сингла. Онда је он жалећи се да игра прерано, ушао тај дубл и, уместо да, на пример, игра у 19, на терену био три сата раније – у 16. То је још једна споредна ствар која је доста утицала".

Енергију је трошио у Олимпијском селу

"Дилема је једноставна – тениски гренд слем, значи четири титуле у једној години, историјски је подвиг. Нико пре то није учинио, не рачунам Рода Лејвера 1969. јер су се играла три турнира на трави и то буквално није био ни сличан спорт. Придодати томе и Олимпијске игре звучи примамљиво и објективно је он, понесен овим резултатима, мислио да може и то. Али дугорочно гледано, угрозио је и овај резултат који му предстоји".

Сада следи УС Опен.

"Не самопоуздање, него и читав низ радњи које има пред један гренд слем. Себи је одузео месец дана одмора и припрема, припремни турнир пред Ју-Ес опен. Много тога је жртвовао за Олимпијске игре и, да је освоји, био би уморан и све би било исто, али би имао енергију коју би му дало то злато. Овако, у великој мери ће бити уморан и биће страшно тешко у Њујорку", закључио је Бубањ за РТС.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)