СВЕ О ВИМБЛДОНУ: Гледате га сваке године, али ОВЕ ДЕТАЉЕ НИСТЕ ПРИМЕТИЛИ!

Промо

30. 06. 2021. у 12:00

ПРОШЛЕ године нисмо имали прилику да уживамо, али ове године нам Вимблдон доноси прави спектакл.

СВЕ О ВИМБЛДОНУ: Гледате га сваке године, али ОВЕ ДЕТАЉЕ НИСТЕ ПРИМЕТИЛИ!

ПРОМО

А, на овогодишњем турниру главни фаворит је Новак Ђоковић, који је лако "прескочио" прву препреку, односно Џека Дрејпера, па је сада ред на Кевина Андерсона.

Овај меч ће бити одигран на централном терену у 14:30 без обзира на временске услове.

Како је већ тријумфовао 2018. и 2019. године, може се рећи да је Ђоковићево освајање Вимблдона сада већ постало традиција које се сигурно не свиђа Британцима, али нама се свиђа њихова традиција када је у питању највећи тениски турнир…

Кладионица Меридиан играчима поклања и 2.000 РСД за Вимблдон и онлине клађење

Фото: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Шта све нисте знали о Вимблдону?

Први пут Вимблдон је одигран 1877. године, а играо се само сингл у мушкој конкуренцији и такмичило се само 22 учесника. Победио је извесни Спенсер Гор пред 200 гледалаца који су карту платили по један шилинг, да би 1884. године почеле да се такмиче и тенисерке, а као прва шампионка заувек ће остати уписана Мод Вотсон.

Али, пређимо на занимљивије делове, јер ово можете наћи и на Википедији. Да ли знате шта је такозвано "гробље шампиона"? Звучи чудно, знамо, али имамо објашњење. 

FOTO: AP/Tanjug

Терен број два у вимблдонском комплексу носи назив “Гробље шампиона”, јер су на њему виђени неки од највећих шокова у историји тениса.

 

Кладионица Меридиан даје НАЈВЕЋЕ КВОТЕ за све мечеве који се играју на Вимблдону. Посетите сајт меридианбет.рс јер нове играче чека и БОНУС БЕЗ УСЛОВА – 2.000 ДИНАРА за онлине клађење. Смечуј бонус и забави се!

Кладионица Меридиан играчима поклања и 2.000 РСД за Вимблдон и онлине клађење

Али, пошто је изграђен нови, модернији терен број 2 са 4.000 седећих места, сада је гробље шампиона терен број 3.

Пехар се уручује од 1887. године и у слободном преводу се зове “Једноручни шампион света свеенглеског травнатог клуба”. Оно што је занимљиво јесте да га ниједан шампион не задржава, већ сви добијају мале реплике.

FOTO: AP/Tanjug

Али, да ли сте икада приметили ананас на врху овог трофеја? То није случајно – у 17. веку ананас је био веома скупоцена роба, највише због тога што га у Енглеској готово уопште није било.

Кладионица Меридиан играчима поклања и 2.000 РСД за Вимблдон и онлине клађење

Ананас је важио за симбол богатства, те се из тог разлога налази и на овом пехару.

Никако не смемо заборавити ни јагоде са шлагом. Кардинал Томас Волси, један од високих судијских званичника у време владавине династије Тјудора, “увео” је јагоде са шлагом као елитни дезерт још у 16. веку.

И оне су некада важиле за луксуз, па их везује слична прича као за ананас. Просечно се поједе годишње за две недеље око 140.000 порција, што је чак 28 тона јагода.

Фото: ЕПА

На сваком Вимблдону попије се око 29.000 флаша овог чувеног шампањца “Лансон”. Па, надамо се да ће њим наздравити Новак Ђоковић.

Како да одете на Вимблдон?

Сада смо сигурни да и ви желите да све ово осетите, а не само прочитате. А, знамо и шта вас спречава у томе, па ево мале помоћи. За почетак, кликните ОВДЕ, преузмите БОНУС ЗА СПОРТСКО КЛАЂЕЊЕ У ИЗНОСУ ОД 2.000 ДИНАРА, онда га "завртите", саставите победнички тике и ОБОГАТИТЕ СЕ! 

Напоменућемо вам још и да вас ОВДЕ чека БОНУС НА ПАРОВЕ И ДО 2000%, па је ово лак и једноставан начин да постанете МИЛИОНЕР!

А, то значи да је следећи Вимблдон ваш! 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)