ЂОКОВИЋ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО АТП-у: Шта се то крије од играча?

Новости онлине

25. 06. 2021. у 08:27

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић огласио се после најновијег напада АТП.

ЂОКОВИЋ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО АТП-у: Шта се то крије од играча?

ФОТО: АП/Тањуг

Критика је упућена Новаку Ђоковићу и његовом удружењу за које наводе да заправо жели „да дели и да даље фрагментира тенис“.

У АТП истичу да не верују да је 75 одсто тенисера подржало најбољег тенисера света, зато су издали саопштење, које можете прочитати ОВДЕ.

Овим поводом огласио се и Новак Ђоковић.

"Хвала свим играчима, навијачима, медијима и осталим организацијама играча у целом свету за њихову подршку ПТПА. Васек и ја, међу стотинама играча, наш ПТПА тим и саветници веома вредно раде на нашој мисији.

Организација је креирана од стране играча за играче, ми верујемо да је поштен однос и транспарентност кроз професионални тенис, доношење одлука, које неће имати само бенефите за спорт, већ ће и подржати играче који су на добрим позицијама, али и оне који једва преживљавају.

Прогрес и раст долазе када радимо заједно да реформишемо естаблишмент и њихов менталитет и да пригрлимо иновације и сарадњу.

Са нашом мисијом у глави ми константно питамо АТП да одложи своје гласање о 30- годишњем плану, све док играчи не схвате како ће то утицати на њих, на њихово здравље, добробит и њихова права. Тридесет година је веома дуго време и може да има разне ефекте на играче данас и на генерације које долазе. Ми просто желимо транспарентност и одговоре на важна питања.

Послали смо много захтева за састанке ПТПА са челницима АТП-а, који су експерти у овој области. Послали смо и листу са неким неодгвореним питањима. Ми, уз поштовање, тражимо да одложе гласање све док не сазнамо више и док не добијемо одговоре на питања.

Као што смо навели у нашем писму АТП-у ове недеље. То је недокучиво да АТП гласа у 27. јуна када морају да финализују много елемената у свом договору који могу да утичу на играче, њихово здравље, добробит и њихву спосбност да добију фер плату. Императив је за наш тим да сарађује са АТП-ом, како би се направио 30-годишњи план који је фер према играчима. Играчи морају да буду правилно информисани.

Да будемо искрени, ми не кажемо да је 30-годишњи план лош, ми само желимо више појашњења. Све до тада гласање мора бити одложено. Хвала вам што сте сте придружили ПТПА покренту. Заједно радимо на томе да наш спорт буде још бољи", стоји у саопштењу Новака.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)