ЂОКОВИЋ КОЛОС КОГА ЈЕ НЕМОГУЋЕ СРУШИТИ: Виђени италијански медији величају успехе српског тенисера

Милица Остојић (Рим)

16. 06. 2021. у 22:07

НЕ постоји италијански дневни лист који данас није у суперлативу писао о чуду у Паризу, када се Новак Ђоковић попут феникса уздигне и освоји тениско чудо звано Гренд слем.

ЂОКОВИЋ КОЛОС КОГА ЈЕ НЕМОГУЋЕ СРУШИТИ: Виђени италијански медији величају успехе српског тенисера

Фото: АП

„Коријере дела Сера“, „Ла Газета дело Спорт“, „Ла Република“, Коријере дело Спорт“, „Ил Месађеро“, „Ил Ђорнале“.... Сви редом осликавали су чудо у Паризу. Ђоковић, којег је Ла Газета прекрстила у „Ђокер“, са огромним симпатијама, осим о бројним  детаљима меча пише о томе како је „упропастио противника“, сада је таквим чином на Ролан гаросу на корак до исписивања књиге историје. „Колос не пада“, ,,краљ Париза после пада у поенима када се чинило да нема више енергије, после 4 сата и 11 минута битке, после тешких и наизглед неповратних губитака, када меналне способности покрећу ноге, упркос личној карти, стигне до хируршких извршавања“.

Фото: АП

"Коријере дела Сера, исписује је читав трактат како Ђоковић успева да запањи својим способностима, да се никада не сматра побеђеним, идући против логике, против година, на невероватан начин се дигне када се зид иза његових леђа вртоглаво руши и јуриша назаустављиво напред, са закључком да „о имену најјачег тенисера у историји почиње да има мало сумњи“.

Италијански медији нису пропустили да напишу и коментар Бјорна Борга у обраћању Ђоковичу на Ролан Гаросу, поздравивши Нолета прокоментарисао је његову игру тако да је заправо сабрао читаву Нолетову каријеру: „Ћиниш нешто надљудски“.

ФОТО: АП/Тањуг

Јер, преокренути 0:2 два пута током турнира Ђоковић којег Ла Репблика дефинише „бесконачним“ је само по себи успех, тако нешто нико није успео у новијој историји тениса, са ментално невероватним способностима  „предрибловао свет игром, акцијама, понашањем“ и са закључком да „нико није перфектан“.

Господар слемова, 19 их је (корак од примата Надала и Федерера) „У Ђоковићевом царству сунце још не залази“,   Ил Месађеро насловљава  „Ђоковић ратоборни краљ“ описује се како је било тешко икада пре видети десет минута хладнијих од оних у Паризу на крају меча где Ђоковић ненадано јури ка титули, публика је толико желела другачији исход, али стигао талас препорода, Ђоковић стиже и престиже дечаке у тенису.

ФОТО: АП/Тањуг

    

Ил Ђорнале са бескрајном духовитошћу насловљава: Ноле краљ Париза. „Ништа: он се сада тако забавља, оставља дечаке да дају одушка а онда почиње да удара бесомучно као и уобичајено. И такмичење се завршава.То се десило са Мусетијем, сада са Циципасом, а већ је била спремна грчка реторика: грчки Аполон пење се на Олимп, чинило се да је доста два сета да се победи било који играч. Можеш мислити Новак Ђоковић“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)