ШПАНЦИ О ГОАТ ТРЦИ: Новак Ђоковић на путу за највећег свих времена

В. С.

14. 06. 2021. у 18:58

ШПАНСКА штампа, без изузетка, одаје у издањима од понедељка признање Новаку Ђкоковићу за "ремонтаду" (шпански израз за велики преокрет) у мечу са Циципасом у финалу Ролан Гароса.

ШПАНЦИ О ГОАТ ТРЦИ: Новак Ђоковић на путу за највећег свих времена

ФОТО: АП/Тањуг

Мадридски "Ас" се опширно бави темом ГОАТ (Great of All Time), уз прогнозу да је Новак на путу да постане играч са највише гренд слем трофеја. У прилог тези иду и бројке, Новак има мање победа (962) од Надала (1.027) и Федерера (1.246), али и мање пораза, 195, према 274 Швајцарца и 208 Шпанца.

И, што је важније, млађи је од обојице. Новак је бољи у директним дуелима, против Федерера има 27-23, а против Надала 30-28. Овај мадридски лист још покушава да "свари" Новакову победу против Надала, уз признање да је "Балканац најавио рат у Надаловом храму".

"Марка" се бави "тиранијом велике тројке", наводећи податак да су Ђоковић, Надал и Федерер освојили 55 од последња 64 турнира, Новак (7) и Рафа (4) освојили су 11 од последњих 12. "Марка" се бави и Новаковом зарадом. Са 1,4 милиона евра из Париза, Новак је на турнирима зарадио 123.688.000 евра. Други је Федерер са 107.512.000, а трећи Надал са 103.165.000.

Што се финала тиче, "Марка" у извештају констатује да је "Ђоковић потписао историјски преокрет". Наводи се и податак да је наш ас трећи најстарији победник Париза, после Шпанаца Андреса Химена и Рафе Надала. У извештају се констатује да је меч био "веома уједначен, али се имао утисак да Ђоковић све има у својим рукама".

"Мундо депортиво" из Барселоне бави се чињеницама, без много комплимената на рачун Ђоковића. Као и остали шпански медији, и овај лист подсећа да је Новак сада, са 19 гренд слем титула дошао на корак од Надала и Федерера, који имају по 20. Овај лист цитира и српске медије, међу њима и "Новости", који су еуфорично поздравили тријумф земљака.

Политички дневник "Ел паис", са традиционално јаком спортском рубриком, пише да је Ђоковић био у "звезданом издању" и да је "удвостручио претње" да буде играч са највише гренд слем трофеја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)