ЗАЛЕТ ЗА ТОКИО: Српска Кајакашица, Милица Новаковић, освојила Злато на Светском купу у Мађарској

С. Б.

17. 05. 2021. у 16:04

ЗЛАТОМ на Светском купу у Мађарској, Милица Новаковић, репрезентативка Србије, кајакашица кајак кану клуба Војводина, потврдила је форму за Олимпијске игре.

ЗАЛЕТ ЗА ТОКИО: Српска Кајакашица, Милица Новаковић, освојила Злато на Светском купу у Мађарској

ЗЛАТНА Милица Новаковић са одличјем у Сегедину Фото Н. Радовић КСС

Сјајна Новосађанка је минулог викенда у Сегедину освојила најсјајније одличје управо у финалу олимпијске дисциплине у једноседу и извеслала трку на 500 метара за минут и 56,67 секунди па тако потврдила изборену квоту за Токио.

- Веома сам задовољна и, наравно, срећна- каже Милица.- Утисци из Сегедина су „препозитивни“ тим пре што сам се  изборила у јакој конкуренцији. Најбитије је да сам потврдила сопствену норму за Олимпијске игре остварену пре две године. Пробудила сам се без притиска, није било никаквог императива већ једино жеља да се покажем што је боље могуће. Кажем, изборила сам се у веома јакој, светској конкуренцији, искористила такмичење у Сегедину на најбољи могући начин за оно главно, а то је, Токио.

Милици Новаковић пре Олимпијских игара у Токију предстоји Европски шампионат у Пољској, у Познању, а после Токиа, крајем августа ове године, чека је и Светско првенство у Копенхагену.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)